Afbeelding

Noord-Korea, de verbeelde werkelijkheid

vr 25 februari 2022 Ommen

In de Ccoba-lezing van dinsdag 8 maart neemt Marc Roth je mee naar Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld. De lezing begint om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Al word je als bezoeker van het land nauwgezet in de gaten gehouden, er zijn wel degelijk mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad in een surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enig toegestane stroming is.

Bij een bezoek aan Noord-Korea lopen schijn, werkelijkheid en waarheid steeds in elkaar over. Bekijken wij Noord-Korea niet door een al te westerse bril? Ontdek bij deze lezing dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, filmfragmenten die nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk Marcs eigen ervaringen als bezoeker van Noord-Korea.

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt zeven euro, bibliotheekleden betalen vijf euro en vrienden van Ccoba drie euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/korea, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 4 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen gisteren
Afbeelding
Escaperoom in Gramsbergen Hardenberg gisteren