Afbeelding

De LPO wil graag door!

ma 17 januari 2022 Ommen Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Ommen

In een extra digitale ledenraadpleging hebben de leden van de Lokale Partij Ommen de kandidatenlijst vastgesteld waarmee de LPO de aankomende gemeenteraadsverkiezingen ingaat. Het bestuur heeft haar tevredenheid uitgesproken dat alle huidige raadsleden hebben aangegeven opnieuw beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode van 4 jaar in de gemeenteraad. Daarnaast zijn er nog ruim 25 mensen die een plek hebben gekregen op de kieslijst wat heeft geleid tot een record aantal kandidaten van 30! Er is de afgelopen 4 jaar veel bereikt vanuit de coalitie en daarom wil de LPO graag door.

Kandidatenlijst

Na de al eerder benoemde lijsttrekker Leo Bongers staat Dick Remmers op nummer 2. De huidige fractievoorzitter is woordvoerder financiën en ruimtelijke ordening. Op nummer 3 is gekozen voor Gerard Hemmink. Het langstzittende raadslid van de LPO heeft zich de afgelopen jaren intensief beziggehouden met het buitengebied en alle kleine kernen. Zo zijn wij bijvoorbeeld heel blij dat het Giethmener Kerkpad is opgenomen in de strooiroute en dat de megastal aan de Knolsdijk in Beerzerveld is voorkomen. Plek nummer 4 is toegekend aan Melchior Bauman. Als woordvoerder op het gebied van de energietransitie en duurzaamheid heeft hij vooral bekendheid gekregen door zijn inzet voor zonnepanelen op het dak in plaats van op landbouwgrond en de aandacht voor de gezondheidsaspecten van windmolens. Op nummer 5 staat de eerste nieuwkomer in de persoon van Ron de Wit. Nu nog woonachtig in Wijhe maar binnenkort woonachtig in Ommen. Ron de Wit is nu nog raadslid voor de partij Gemeentebelangen in Olst-Wijhe. Op nummer 6 is gekozen voor Adri Pouw uit Lemele. Adri maakt zich al jaren sterk voor de leefbaarheid van de kleine kernen en wil zich daar in de gemeenteraad ook 200% voor inzetten. Op nummer 7 staat de eerste vrouwelijke kandidaat te weten Tamar Boeve. De afgelopen 4 jaar heeft zij, als plaatsvervangend commissielid, haar steentje bijgedragen op het gebied van het Sociaal Domein. Op constructieve wijze is er gebouwd aan een inclusieve samenleving. Op nummer 8 staat huidig raadslid Rob Dalenoort. Rob heeft veel bereikt in het Sociaal Domein en heeft zich ingespannen voor de veiligheid in de Julianastraat/Schurinkstraat en de Stationsweg (onder andere de verlichte zebrapaden). Op nummer 9 is gekozen voor Hans Binnenmars uit Beerzerveld. Als ondernemer weet hij heel goed wat er leeft onder de ondernemers en wil daar graag de aandacht voor vragen. De top 10 wordt compleet gemaakt met Wendy Hemmink. Al een aantal jaren lid van het bestuur van de LPO. Werkzaam in het voortgezet onderwijs en daarmee kan zij het geluid van de jeugd goed vertolken.

Bij de eerste 10 kandidaten zit dus veel ervaring aangevuld met enthousiaste kandidaten uit de diverse kleine kernen. Het bestuur is er trots op dat zoveel mensen de LPO actief willen steunen en via hun positie op de lijst aangeven de LPO groot te willen maken. Inwoners van vele kernen zoals Vilsteren, Ommerkanaal, Stegeren, Arriën, Lemele, Beerzerveld en Ommen die allemaal kiezen voor de Lokale Partij van Ommen, de LPO. De complete kieslijst kunt u vinden op de website van de LPO www.lokalepartijommen.nl.

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg gisteren
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00