Afbeelding
De Toren

Dag van de Geboorte

vr 7 september 2018 Nieuws

Zondag 9 september is Nationale Dag van de Geboorte. Een initiatief van het Fonds Gezond Geboren. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg viert op deze dag dat de meeste kinderen gezond ter wereld komen, maar staat ook stil bij het feit dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Het Fonds Gezond Geboren wil aandoeningen, ziektes en sterfte van de baby voor, tijdens en vlak na de geboorte terugdringen. Dit doen ze onder andere door meer kennis te bieden over de oorzaken, behandeling en preventie. De Saxenburgh Groep staat voor goede en deskundige begeleiding voor, tijdens en na de bevalling en helpt daarom graag mee, jij ook?

Vrouwen die op 9 september in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis bevallen, of in de week erna, krijgen voor hun baby een mutsje van Fonds Gezond Geboren. Om extra aandacht te vragen voor de Dag van de Geboorte roept Gynaecoloog Krista Stibbe namens de vakgroep alle kersverse ouders op: ‘Maak een foto van de baby, met dit mutsje op, en deel dit op social media, noem daar de @SaxenburghGroep en Fonds Gezond Geboren in. Zo kunnen we samen aandacht vragen voor Gezond Geboren’.

In 2014 is het Fonds Gezond Geboren (FGG) opgericht. Het fonds zet zich in om meer onderzoek op dit gebied mogelijk te maken, zodat meer kinderen gezond geboren kunnen worden. Je kunt het fonds steunen door donateur te worden (al vanaf tien euro per jaar). Kijk voor meer informatie ook op https://fondsgezondgeboren.nl.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden