Afbeelding
De Toren

Grenzen verleggen tijdens de City-Run

zo 19 mei 2019 Nieuws

De vijftiende editie van de Vrieling Hardenberg City-Run die zaterdag in Hardenberg werd gelopen is een groot succes geworden. Ruim tweeduizend lopers, groot en klein, stonden aan de start op het Marktplein.

Wat vijftien jaar geleden begon als een initiatief vanuit de gemeente Hardenberg, is uitgegroeid tot één van de grootste hardloopwedstrijden van de regio en de grootste Kids-Run van Nederland. Het idee voor de City-Run is ontstaan in 2004. Er kwam een vraag vanuit de gemeente om iets te organiseren waarbij alle nieuwe ontwikkelingen in Hardenberg aan bod zouden komen en te zien zouden zijn. Mede dankzij Luuk Espeldoorn ontstond zo het idee voor het organiseren van een City Run. Het was de bedoeling dat de loop dwars door het centrum van de stad zou lopen om de stadskern te promoten.

Succes

Niet alleen de kids-Run trekt jaarlijks veel deelnemers. Ook de vijf kilometer heeft een grote groei doorgemaakt. De Ultieme Uitdaging, een hardloopclinic die jaarlijks door atletiekvereniging Spurt ‘88 wordt georganiseerd, heeft daar in grote mate aan bijgedragen. Ook voor de Vechtdal halve marathon organiseert Spurt ‘88 nu een clinic. Hardenberg komt dank zij deze initiatieven echt in beweging. Voor uitslagen, zie www.uitslagen.nl.

youtube url=’https://www.youtube.com/embed/nBeIR_5aCZ4’
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 5 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 6 uur geleden