Afbeelding
De Toren

Actie voor vrijliggend fietspad De Pollen-Bruinehaar

ma 18 november 2019 Nieuws

De werkgroep externe fietspaden houdt op vrijdag 20 december een handtekeningenactie voor de komst van een vrijliggend fietspad. Ze hopen de gemeente Twenterand te bewegen tot de aanleg van een fietspad langs de Paterswal vanaf De Pollen tot Free Peat en de Oude Hoevenweg vanaf De Pollen naar Bruinehaar. De actie start om 19.00 uur in het Witte Kerkje in Bruinehaar.

‘In februari 2017 is in de gemeente Twenterand een motie betreffende de fietspaden aangenomen, die door alle politieke partijen is ondertekend maar tot op heden is niets met deze motie gedaan. Nu ontvangt Staatsbosbeheer ook 7 miljoen euro vanuit Brussel voor werkzaamheden in natuurgebied Engbertsdijksvenen. Wij hoopten hier iets van mee te krijgen maar het is helaas allemaal voor interne maatregelen. Er is dus wel geld voor een veilige oversteek van padden maar niet voor onze inwoners en bezoekers...’, aldus werkgroepleden Eduard van der Heiden van Plaatselijk Belang De Pollen/West-Geesteren en Gerard Avéres van Dorpsraad Langeveen. Omdat de werkgroep overal krijgt te horen ‘hoe komen we aan de financiën’ is besloten om de druk op te voeren richting de gemeente Twenterand middels een handtekeningenactie.

Gezellige kerstsfeer

Avéres: ‘Wij willen er een gezellige kerstsfeer van maken met vuurkorven en Glühwein met Bratwurst. Daarom roepen wij de inwoners van alle dorpen rondom de Engbertsdijksvenen op om naar Bruinehaar te komen. Prins Patrick en Adjudant Jeroen van Carnavalsvereniging De Turftrappers en hun beide hofdames zetten de eerste handtekeningen. Zij hebben het betreffende fietspad ook in hun proclamatie opgenomen. Met de ingezamelde handtekeningen gaat de werkgroep naar de gemeenteraad van Twenterand.

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg 22 uur geleden
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00