Afbeelding
De Toren

Leerlingen openen pop-up store

vr 13 december 2019 Nieuws

In het voormalige pand van DA Drogisterij & Parfumerie Evelyn Drent aan de Julianastraat waren leerlingen van het Vechtdal College Dedemsvaart druk bezig met het inrichten van een pop-up store. De tijdelijke winkel werd op donderdag 12 december feestelijk geopend. ‘We hebben er een ware happening van gemaakt met hapjes, drankjes, ballonnen en fijne achtergrondmuziek’, zegt Floor Geurts.

Zij is één van de achttien leerlingen (vierdejaars basis en kader) die betrokken zijn bij het opzetten van de pop-up store in het kader van een praktijkopdracht voor het vak D&P (dienstverlening en producten) een profielvak in het VMBO.

De tijdelijke winkel op vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur geopend is, wordt gevuld met (grotendeels) eigengemaakte goederen, waaronder een groot aantal houten producten. Ook zijn er fraai gevulde kerstpakketten te koop met onder andere ingrediënten om een smakelijke soep te maken en een pollepel met inspirerende teksten van de leerlingen.

Om de winkel op te kunnen zetten is er op voorhand aardig geïnvesteerd. De leerlingen hopen na aftrek van onder andere huur- en materiaalkosten, nog een beetje winst over te houden. Dat bedrag komt dan ten goede aan de klassenpot.

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00