Afbeelding
De Toren

Leerlingen openen pop-up store

vr 13 december 2019 Nieuws

In het voormalige pand van DA Drogisterij & Parfumerie Evelyn Drent aan de Julianastraat waren leerlingen van het Vechtdal College Dedemsvaart druk bezig met het inrichten van een pop-up store. De tijdelijke winkel werd op donderdag 12 december feestelijk geopend. ‘We hebben er een ware happening van gemaakt met hapjes, drankjes, ballonnen en fijne achtergrondmuziek’, zegt Floor Geurts.

Zij is één van de achttien leerlingen (vierdejaars basis en kader) die betrokken zijn bij het opzetten van de pop-up store in het kader van een praktijkopdracht voor het vak D&P (dienstverlening en producten) een profielvak in het VMBO.

De tijdelijke winkel op vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur geopend is, wordt gevuld met (grotendeels) eigengemaakte goederen, waaronder een groot aantal houten producten. Ook zijn er fraai gevulde kerstpakketten te koop met onder andere ingrediënten om een smakelijke soep te maken en een pollepel met inspirerende teksten van de leerlingen.

Om de winkel op te kunnen zetten is er op voorhand aardig geïnvesteerd. De leerlingen hopen na aftrek van onder andere huur- en materiaalkosten, nog een beetje winst over te houden. Dat bedrag komt dan ten goede aan de klassenpot.

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 13 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 19 uur geleden