Afbeelding
De Toren

Brute overval op Home of Hope and Dreams

do 5 maart 2020 Nieuws

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 maart is het kindercentrum The Home of Hope and Dreams in Mpigi, Oeganda, overvallen door vijftien gewapende en met bivakmutsen gemaskerde mannen. Het kindercentrum wordt geleid door Gini Pullen uit Collendoorn, zij was op het moment van de overval in Nederland om presentaties te geven en fondsen te werven voor haar werk in Oeganda.

De mannelijke werknemers zijn bij de overval in hun slaapruimtes vastgebonden. Eén van hen werd meegenomen om de woning van Gini aan te wijzen. Daar zijn de overvallers met geweld binnengedrongen en hebben ze één van de leidsters van het kindercentrum onder bedreiging van een mes verkracht. Ook zijn ze de kamer van Gini binnengedrongen en hebben daar alles vernield en alle belangrijke spullen meegenomen. Ook aan de buitenzijde van het kindercentrum werden vernielingen aangericht, onder andere de beveiligingscamera’s en lampen zijn vernield. Het enige lichtpuntje is dat de overvallers niet in het kindercentrum zelf zijn geweest.

Het stichtingsbestuur heeft contact gezocht met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook is er contact geweest met de Nederlandse ambassade in Oeganda. Daar heeft men het bestuur te kennen geven dat aan deze zaak de hoogste aandacht wordt gegeven. Gini is op woensdagochtend 4 maart teruggevlogen naar Oeganda om daar haar personeel bij te staan en te proberen het hoogst nodige te regelen. Het is een verschrikkelijk traumatische gebeurtenis voor alle medewerkers in het kindercentrum van The Home of Hope and Dreams.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ponyclub Avereest presteert goed Hardenberg 1 minuut geleden
Afbeelding
Rick Brink onthult grootste toegankelijke vakantiepark van Europa Hardenberg 41 minuten geleden
Afbeelding
Tussen Kawasaki en Kreidler: vernieuwde Motormarkt in Balkbrug groot succes Hardenberg 49 minuten geleden
Afbeelding
Wethouder Jaspers Faijer bezoekt Kledingbank Ommen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Op reis met Vincent van Gogh in Drenthe Ommen 1 uur geleden