Afbeelding
De Toren

Nieuw ‘Hondenberg Vechtpark’ bijna klaar

wo 4 november 2020 Nieuws

Onder supervisie van de gemeente Hardenberg is er een mooi glooiend grasveld voor de honden uit Hardenberg om zich uit te leven ontstaan. Het grasveld bevindt zich in het Vechtpark nabij het gebouw van de kanovereniging en heeft de naam ‘Hondenberg Vechtpark’.

‘Er komen nog boompjes die schaduw afgeven waardoor het landelijk en geheel in stijl van het Vechtpark blijft. Het veld is in zijn geheel omheind en heeft een sluis als ingang. Er zijn goten aan de binnenkant van de omheining en door de goten wordt de hoogte van het hek 1,75 meter’, laat Ineke Bindbeutel, één van de initiatiefnemers, weten.

Wens komt in vervulling

Al jarenlang is er de wens van vele hondenbezitters uit Hardenberg om een speelveld voor honden te realiseren. Een veld waarin honden vrij rond kunnen rennen en spelen met hun soortgenoten. ‘Vele initiatieven zijn ons voorgegaan. Met name medebestuurslid Jessica Fryling van Trimsalon Doggy Style heeft een pagina in de Stentor besteedt aan de behoefte en noodzaak van een hondenlosloopveld’, laten de initiatiefnemers, Saskia Silberbusch (Dierenarts Dierenkliniek Vechtdal), Alex Altena, eigenaar hondenservice Collendoorn en Ineke Bindbeutel, weten.

‘Wij hebben ons bijna twee jaar intensief ingezet om het speelveld te realiseren. Een brief van ons bestuur aan de gemeente heeft uiteindelijk tot een akkoord geleid. Samen met Ben Bakkenes van de gemeente Hardenberg (openbaar groen en groenspecialist), zijn we tot een plezierige samenwerking gekomen en werd de Stichting Hondenberg Vechtpark opgericht’, vertelt Ineke.

De Stichting heeft zo’n acht á negen locaties in het centrum van Hardenberg met elkaar vergeleken en hebben uiteindelijk gekozen voor het grasveld aan de Europaweg tegenover het politiebureau. ‘Dit leek ons de geschiktste locatie. Dicht bij het centrum en veilig. Er is een parkeerplaats bij de brandweerkazerne en er is verlichting en water in de buurt. Ook kennen veel honden en bazen deze locatie’.

‘Hondenberg Vechtpark’

In december heeft de stichting een oproep via Weekblad de Toren gedaan aan de inwoners van Hardenberg om een naam voor het hondenspeelveld te bedenken. De naam: ‘Hondenberg Vechtpark’ vond de Stichting een mooie passende naam bij het gebied. ‘Een link naar de geschiedenis en de locatie. De winnende naam is ingestuurd door Yvonne van der Kamp en Inge Hakkers-Bakker’, vertelt Ineke.

Word Vriend van de Stichting

De Stichting heeft een budget van 15.000 euro van de gemeente Hardenberg ontvangen. Hiervan is het hekwerk betaald. Ook wordt het onderhoud van ‘Hondenberg Vechtpark’ gedaan door de gemeente. Alle aanpassingen en toevoegingen zullen door de stichting zelf moeten worden bekostigd. Daarom vragen zij u om ‘Vriend’ te worden. Deze informatie kunt u vinden op facebook ... en op de website.

De opening

Het ‘Hondenberg Vechtpark’ wordt geopend als de grasmat stevig genoeg is. ‘Dat betekent dat het gras zeker één keer gemaaid moet zijn dan zijn de wortels goed verankerd. Dit is erg belangrijk omdat we anders problemen blijven houden en het een modderveld wordt. Dus hondjes en bazen nog even geduld’, aldus Ineke Bindbeutel.

Voorste rij van links naar rechts Alma van de Velde, communicatiemedewerker bij de gemeente Hardenberg aussie, Jessica Fryling van Trimsalon Doggy Style , Beheer Facebook Teckel

Achterste rij; Saskia Silberbusch, secretaris en dierenarts Dierenkliniek Vechtdal; Alex Altena, penningmeester en Eigenaar Hondenservice Collendoorn, tevens Hondenopvang en kynologisch instructeur; Ineke Bindbeutel, voorzitter mede eigenaar Juwelier Barnard

Afbeelding
Cash Bingo voor Domus SDG Twenterand 20 minuten geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei gevonden in Dedemsvaart Hardenberg 21 minuten geleden
Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 16 uur geleden