Afbeelding
De Toren

Lindy en Myrthe winnaars regionale voorleeswedstrijd Noord-Oost Overijssel

do 4 maart 2021 Nieuws

De winnaars van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd zijn Lindy Bendijk en Myrthe Waanders. Lindy zit op basisschool De Ichtus in Lemele. Ze las voor uit ‘Lampje’ van Annet Schaap. De jury bewonderde haar rustige en mooie manier van voorlezen. Ze had ook een prima fragment uitgekozen en nodigde het publiek uit om het boek zelf verder te lezen. Myrthe zit op basisschool De Regenboog in Vriezenveen. Haar fragment kwam uit ‘De Griezels’ van Roald Dahl. De jury prees haar om de goede verstaanbaarheid. Ze las echt voor maar zorgde door afwisseling in tempo en volume dat je echt werd meegenomen in het verhaal.

Tien kandidaten afkomstig uit Ommen, gemeente Dalfsen, gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand deden mee aan deze wedstrijd. De schoolkampioenen hebben een filmpje ingestuurd. De jury heeft deze bekeken en twee winnaars aangewezen. Om 15.00 werd de uitslag bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomst met alle schoolkampioenen, juryleden, leerkrachten, supporters en bibliotheekmedewerkers. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde op 14 april 2021.

De jury bestond dit jaar uit: Dirry van de Grampel (oud-jeugdspecialist Bibliotheek Twenterand) en Evelien Wietsma (adviseur Educatie, Cultuur en Samenleving, Rijnbrink).

Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes in een tas van De Nationale Voorleeswedstrijd. Met Lindy en Myrthe maakt de bibliotheek nog een afspraak voor een klein feestje waarbij de oorkondes en prijzen zullen worden uitgereikt.

Deelnemers:

De deeleners waren: Lindy Bendijk cbs De Ichthus Lemele; Yazan Alsuliman obs De Dennenkamp Ommen Lilan Baarslag obs De Tweemaster Nieuwleusen Carlijn van Spijker cbs Het Kompas Nieuwleusen; Merel Bakker Daltonschool de Maten Den Ham; Niels Nijkamp cbs De Pölle De Pollen/ Vriezenveen; Myrthe Waanders cbs De Regenboog Vriezenveen; Babet Hamberg CBS De Bloemenhof Hardenberg; Romijn van Lente De Groen Dedemsvaart en Rogier Pots CNBS Windesheim Sibculo.

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg gisteren
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00