Afbeelding
De Toren

Veldzicht wil uitbreiden

zo 14 maart 2021 Nieuws

Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug heeft plannen om te gaan uitbreiden. Bedoeling is dat er binnen de hekken van de kliniek een nieuw gebouw komt, waar plek is voor 24 patiënten. Als alle lichten op groen komen te staan, verwacht Veldzicht over 2,5 jaar de eerste schop in de grond te kunnen zetten voor de nieuwbouw.

‘De plannen zijn nog niet in beton gegoten’, legt René Tingen, procesmanager Integrale veiligheid en Huisvestingsprojecten van Veldzicht uit. ‘Zeker is in elk geval dat de geplande nieuwbouw een plek krijgt binnen de hekken van Veldzicht, op het deel waar de hoogste mate van beveiliging geldt. We zijn nu bezig met het opstellen van een programma van eisen, waarin staat wat we precies willen bouwen. Als dat gereed is, gaan we een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente’. Om eventuele misverstanden te voorkomen, benadrukt Tingen dat de voorgenomen uitbreiding helemaal los staat van de vorig jaar afgeblazen bouwplannen voor een zogenoemde Beschermde Woonvoorziening Veldzicht. De structurele uitbreiding waar nu sprake van is, komt op dezelfde plek als de eerder beoogde opvang voor ongedocumenteerden. Dus op het grasveld naast Huize Erica, binnen de beveiligde setting van Veldzicht. Het bestaande hekwerk zal hiervoor worden verlengd. ‘Belangrijk verschil is dat de toekomstige patiënten, afgezien van eventueel verlof, niet buiten de kliniek komen’, benadrukt Tingen.

Hoogste beveiligingsniveau

De uitbreiding van Veldzicht betreft 24 plaatsen. De exacte doelgroep is nog niet vastgesteld. Wel is het zeker dat het gaat het om forensische patiënten op beveiligingsniveau 4, het hoogste beveiligingsniveau binnen Veldzicht. Onder deze doelgroep vallen de patiënten met een tbs-maatregel of gedetineerden met psychiatrische problematiek.’De eigen medewerkers zijn als eerste persoonlijk geïnformeerd over de voorgenomen nieuwbouw’, vertelt Ton van Duijnhoven. Hij is sinds 1 maart waarnemend algemeen directeur in Veldzicht en blij met de uitbreiding. ‘Het geeft aan dat we er als Veldzicht goed opstaan en dat ons werk ertoe doet. De uitbreiding van 172 naar 196 bedden levert naar schatting zo’n 35 extra arbeidsplaatsen op. Dat is een plezierige ontwikkeling voor Veldzicht en omgeving. En we hebben nog meer ideeën om de goede band met het dorp verder te verstevigen’, zo verklapt de nieuwe directeur. ‘Binnenkort treden we daarover naar buiten’.

youtube url=’’
Afbeelding
Twenterand werkt aan opvangplaatsen voor asielzoekers Twenterand 15 minuten geleden
Afbeelding
College wil maatwerk leveren voor hele gemeente Twenterand 32 minuten geleden
Afbeelding
Gloednieuw yogacentrum Refeel opent op 11 mei a.s. tussen 14:00 - 16:30 uur haar deuren! Partnerbijdrage 39 minuten geleden
Afbeelding
Zangdienst Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Bridge kring Vroomshoop Twenterand 3 uur geleden