Afbeelding
G. Brokelman

Tussen Kawasaki en Kreidler: vernieuwde Motormarkt in Balkbrug groot succes

ma 2 oktober 2023 Hardenberg

De Diamanthal in Balkbrug, in beheer bij de Stichting Paardensport Avereest (SPA), is regelmatig ook gastlocatie voor evenementen waar geen paarden aan te pas komen. Afgelopen weekend konden motorliefhebbers en verzamelaars er terecht op de vernieuwde Motormarkt Balkbrug. Zowel de standhouders als de bezoekers wisten het evenement te vinden: ruim 2700 bezoekers bezochten in de twee grote hallen en buitenruimte een enorme hoeveelheid stands.

De Motormarkt werd eerder in Hardenberg georganiseerd en is van oudsher een laagdrempelig evenement. De entreeprijs wordt laag gehouden en ook de horeca hanteert schappelijke prijzen. Zowel de standhouders als de bezoekers vormen een gevarieerd gezelschap. Van “ik kom alleen even kijken” tot bloedfanatieke verzamelaars. Misschien is dat ook wel de oorzaak van de bijzondere sfeer waar de Motormarkt om bekend staat: gezelligheid, kameraadschap, iedereen is welkom.

Niet alleen handelaars en fanatieke verzamelaars maar ook de hobbyisten en sleutelaars sloegen zaterdag hun slag. De koffiehoek blijkt voor veel bezoekers vaste prik. Daar wordt bijgepraat, tonen de liefhebbers trots hun vondsten aan elkaar en geven elkaar tips over wat waar bij welke kraam ligt. Ook hier valt de gemoedelijkheid op. “Ik kom hier elk jaar weer en echt niet alleen voor die spullen hoor”, legt een bezoeker uit. “Ook als ik niks nodig heb, kom ik even kijken. Je weet maar nooit wat je tegenkomt en het is hier altijd hartstikke gezellig. Ik kwam net weer een paar oude kennissen tegen en zo praat je nog eens bij met mensen die ook gek zijn op motoren en die ook graag een beetje sleutelen.”

Tevreden standhouders concludeerden na afloop dat zij bij de volgende editie zeker weer aanwezig zullen zijn. “Voor ons is dit ook een mooi evenement. Goed georganiseerd en op een goed bereikbare locatie”, vat één van de handelaren bij vertrek samen en roept lachend naar zijn buurman: “hier is het niet tussen kunst en kitsch maar tussen Kreidler en Kawasaki!”

Wie op de motor naar de markt kwam, kon riant parkeren. Er waren speciaal voor de motorrijders grote rijplaten neergelegd. “Super geregeld”, vond een tevreden motorrijder terwijl hij zijn helm afzet. “Dat zien we ook wel eens anders. Dit is mooi veilig zo!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kerstconcert in de Oosterkerk te Bergentheim Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Marco de Hollander treed op in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Moonlight Shopping (Kerstmarkt) Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente maakt nieuwe afspraken over woningbouw Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Wortelpop Familiefestival keert terug in 2024 met spetterende line-up Hardenberg 16 uur geleden