Afbeelding

Het Oranjepad maar dan in het klein, waar een klein dorp groots in kan zijn!

do 7 september 2023 Hardenberg

Op donderdag 14 september lopen alle kinderen van basisschool De Wiekslag te Bruchterveld een Oranjepad sponsorloop. De kinderen verzamelen hiervoor zoveel mogelijk donaties wat geheel ten goede komt aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Het Spierfonds zet zich in voor onderzoek en medicijnen tegen spierziekten.

Zo is het Spierfonds druk bezig met het ontwikkelen van gentherapie. Simpel omschreven halen ze het defecte gen uit het DNA om deze te vervangen voor een gezond gen.

Het verhaal van Nieke

Op basisschool De Wiekslag zit Nieke. Nieke is 11 jaar en zit in groep 8. Nieke heeft een aangeboren spierziekte die langzaam progressief is. Lees hier het verhaal van Nieke: https://www.spierfonds.nl/verhalen/spierziekten/het-verhaal-van-nieke.

Nieke en haar familie lopen op 7 oktober het originele Oranjepad bij Paleis Soestdijk in Baarn wat georganiseerd wordt door het Spierfonds. Het totaal ingezamelde bedrag van de sponsorloop van 14 september in Bruchterveld neemt Nieke in de vorm van een cheque mee op 7 oktober naar Paleis Soestdijk om dit daar officieel te overhandigen en zij zal daar dan zelf de 5 km route lopen. Dit is voor Nieke geen makkelijke opgave aangezien haar kracht snel uitdooft maar voor de gentherapie heeft ze dit graag over. De gentherapie zou de achteruitgang van haar spierziekte kunnen stoppen en dat klinkt Nieke als muziek in de oren!

Doneren

Draagt u Nieke en alle anderen met een spierziekte een warm hart toe? Doneren kan middels het scannen van de QR code of ga naar: https://2023.hetoranjepad.nl/fundraisers/basisschool-de-wiekslag.

Afbeelding
Afbeelding
Kerstconcert in de Oosterkerk te Bergentheim Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Marco de Hollander treed op in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Moonlight Shopping (Kerstmarkt) Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente maakt nieuwe afspraken over woningbouw Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Wortelpop Familiefestival keert terug in 2024 met spetterende line-up Hardenberg 14 uur geleden