Bertus en Fenny Winters met rechts directrice CBS De Fontein Janneke Rouwenhorst.
Bertus en Fenny Winters met rechts directrice CBS De Fontein Janneke Rouwenhorst. G. Brokelman

Afscheid duo Winters van CBS De Fontein

vr 21 juli 2023 Hardenberg

Op donderdag 20 juli hebben Fenny Winters, leerkracht op CBS De Fontein en haar man Bertus Winters, die conciërge is aan dezelfde school, feestelijk afscheid genomen. Ze gaan beide met prepensioen. 

Fenny heeft meer dan 25 jaar gewerkt als leerkracht, eerst een aantal jaren in Coevorden en nu reeds 25 jaar in Lutten aan de Fontein. Ze begon als kleuterjuf en later heeft ze ervaring opgedaan in alle andere groepen. Toen de school in 2017 een nieuw schoolgebouw kon betrekken was er een vacature voor een conciërge. Deze taak heeft Bertus op zich genomen. Inmiddels zijn ze toe aan hun prepensioen.

Piratenfeest

Op donderdag 20 juli stond alles in het teken van een piratenfeest. Dit thema was gekozen omdat Bertus lid is van de Sjompiezingers. Het feest-duo werd met piratenboot opgehaald van huis, vergezeld door alle piratenkinderen van school. Na een rondrit door de nieuwbouw van Lutten, werden ze enthousiast onthaald op het schoolplein, klonken de felicitaties en de feestmuziek. Daarna begonnen de piratenspelletjes. De piratenpicknick die daarop volgde, was een zeer gezellige bezigheid. 

Afsluiting

Tegen twaalven sprongen de kinderen van groep 8 de school uit, met wat hulp van de piraten Fenny en Bertus. Vanaf dat moment waren alle ouders uitgenodigd om te kijken en luisteren naar het afsluitende deel van het feest. Een speciaal voor hen gecomponeerd feestlied was ingestudeerd door alle kinderen en klonk als een klok. De cadeaus werden overhandigd en na afloop was er voor alle ouders een hapje en een drankje. Daarmee werd het schooljaar afgesloten en de vakantie ingeluid. De schoolleiding: “Bertus en Fenny, bedankt voor alles, het ga jullie goed.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Toneelvereniging 'Roke' en 'Woar 'n wil is' samen aan het grimeren. Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 11 uur geleden