Afbeelding

IJsselland Ontwikkeling realiseert nieuwe hof- en starterswoningen in De Vlierlanden1

wo 17 mei 2023 Hardenberg

In 2024 worden er 20 hofwoningen en 12 starterswoningen gebouwd in nieuwbouwwijk De Vlierlanden in Ommen. Het aanbestedingstraject hiervoor is afgelopen week afgerond door de gemeente Ommen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de opdracht aan IJsselland Ontwikkeling B.V. gegund. In de laatste ronde van de aanbesteding hadden drie ontwikkelaars hun ideeën uitgewerkt op basis van door de gemeente gestelde voorwaarden en criteria.

De gemeente Ommen kiest bij de bouw van nieuwe woningen voor een integrale aanpak. Er is aandacht voor architectuur, landschap, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Ook de wensen van de bewoners spelen een belangrijke rol. Het gaat om een kleinschalig, ruimtelijk ogend hof waarbij er ook verbinding wordt gelegd met de omliggende buurt en het landschap.

Onderscheidende woningbouw

De 12 starterswoningen zijn niet de gebruikelijke identieke rijtjeswoningen. Passend in de omgeving van vrijstaande woningen is er gekozen voor het uiterlijk van een grote villa. Iedere woning heeft daarbinnen een eigen uniek ontwerp qua gevel en dakopbouw. De 20 hofwoningen in de vorm van een kubus zijn één- of tweelaags. Ze onderscheiden zich van de huidige woningbouw in De Vlierlanden. Niet alleen in vorm, maar ook in materiaalgebruik. Natuur-inclusief bouwen uit zich onder andere in de afkoppeling en opvang van regenwater en het vele groen, bijvoorbeeld binnen de parkeervakken en op de daken.

Presentatie plannen

In juni wordt de koop-/realisatieovereenkomst ondertekend en organiseert IJsselland Ontwikkeling een bijeenkomst voor geïnteresseerde kopers om de plannen te presenteren. Tegelijkertijd worden de wensen en behoeften van toekomstige bewoners geïnventariseerd. Bijvoorbeeld over het hof, de gezamenlijk ruimte, het privédeel én de bouw van de woningen (levensloopbestendig). Meer informatie over het nieuwbouwproject is te vinden op de website www.hofvanvlierlanden.nl.IJsselland Ontwikkeling uit IJsselmuiden werkt voor het nieuwbouwproject samen met MIX architectuur, MAAK space (landschapsarchitectuur), Merosch (duurzaamheidsadvies) en makelaar Sallands Goed.

Afbeelding
Twijfel over noodzaak nieuwe brug in Junne UPDATE 46 minuten geleden
Afbeelding
Goedkeuring voor 14 appartementen in het centrum Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Op reis door Namibië Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
christmas carol concert sallands bachkoor Ommen Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Buiten slapen als dakloze voor het goede doel Hardenberg 4 uur geleden