Afbeelding

Kappers genomineerd voor Coiffure Award 2023

do 23 maart 2023 Hardenberg

In Studio21 in Hilversum wordt op zondagavond 14 mei voor de 31e keer het gala rond de prestigieuze Coiffure Awards gehouden. Onder het toeziend oog van een 13 koppige Nederlandse vakjury en een 6 koppige Britse vakjury zijn de genomineerden voor een Coiffure Award inmiddels bekendgemaakt. Kanshebbers zijn onder meer SB Hair Experts in Vroomshoop en Ici Jolie en The Hairlab uit Hardenberg.

31 jaar lang is de Coiffure Award hét topevent in de kappersbranche, dat ook bij de consument grote bekendheid geniet. Internationaal bekende talenten als llham Mestour, Hester Wernert-Rijn en Berni Ottjes hebben allemaal hun carrière zien groeien na het winnen van de meest toonaangevende kappersprijs van Nederland. 

In de categorie Dames zijn Soraya Bloemendal van SB Hair Experts in Vroomshoop, Gea Weijenberg van Ici Jolie en Max Groote van The Hair Lab in Hardenberg genomineerd. Daarnaast dingt Max ook mee in de categorie Consumer. In de categorie Avant Garde is Agnes Westerman van Ici Jolie genomineerd

Deze genomineerden, een mix van zowel gevestigd als jong en nieuw talent, bewijzen dat beperkingen in en niet op het hoofd zitten. De vakjury was onder de indruk van de inzendingen van dit jaar. Voorzitter van de Nederlandse vakjury, Berni Ottjes: “De inzendingen laten zien waarom Nederland toonaangevend is in de industrie, het niveau van de nominaties is enorm hoog. Dit is Nederlands craftsmanship ten top.”

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit een zorgvuldig gekozen selectie van redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 13 koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beauty specialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Zes Britse topkappers namen de taak van de laatste juryronde op zich.

De Coiffure Award, die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media, streeft ernaar de kappers-branche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van de kapper. Alle aandacht gaat uit naar het vakmanschap dat de kappers met veel passie laten zien. Op zondag 14 mei vindt het 31ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografiewedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waar naast de 12 Coiffure Awards ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de Hairdresser Of The Year. Daarnaast wordt de ANKO ondernemers award overhandigd. De inzendingen van de genomineerden zijn te zien op www.coiffureaward.nl.

Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 16 Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
HVC buurtvolleybaltoernooi Twenterand 6 uur geleden