Afbeelding
De Toren

Historische Vereniging Hardenberg krijgt vaste, eigen plek

do 23 maart 2023 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Hardenberg heeft besloten om het gebouw aan Wilhelminaplein 3a in eigendom over te dragen tegen het bedrag van 1,00 euro aan de Historische Vereniging Hardenberg onder de in de koopovereenkomst opgenomen voorwaarde dat de gemeente het eerste recht van koop krijgt.

De Historische Vereniging ziet de overdracht van het gebouw als een belangrijke stimulans voor het uitbouwen en verbeteren van haar maatschappelijke functie binnen de gemeente. De Historische Vereniging geeft met de invulling van deze locatie levendigheid aan het vernieuwde Wilhelminaplein en past daarmee in de visie van de gemeente op het Centrum van Hardenberg. Een extern juridisch adviseur heeft de voorgenomen overdracht getoetst en geconcludeerd dat in deze situatie geen sprake is van mogelijke staatssteun.

Leden

De Algemene Leden Vergadering van de Historische Vereniging Hardenberg moet instemmen met de overdracht van het gebouw aan de vereniging. Zij zal dit in stemming brengen na besluitvorming over dit collegevoorstel.

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 5 uur geleden