Afbeelding

Parkeerproblemen sportboulevard

ma 20 maart 2023 Hardenberg

Politieke partijen PvdA en CDA van de gemeente Hardenberg hebben vragen gesteld aan het college van B en W over de parkeerproblemen bij de sportboulevard in Hardenberg. Ook vroegen zij het college om naar mogelijkheden te zoeken om deze situatie te verbeteren en om in gesprek te gaan met het bestuur van het SMC en de beheerders van de sportaccommodaties. 

Het college heeft hierop geantwoord dat zij op de hoogte zijn van de situatie dat bezoekers en medewerkers van het SMC met regelmaat parkeren op het parkeerterrein van de sportboulevard. Dat parkeerterrein is met name bedoeld voor bezoekers van de sportaccommodaties, die hier vrij gebruik van kunnen maken. Desondanks kan niet voorkomen worden dat bijvoorbeeld bezoekers van het SMC gebruik maken van dit parkeerterrein, aangezien dit een openbaar parkeerterrein is dat voor iedereen vrij toegankelijk is.

Werkzaamheden parkeerterrein

Omdat werkzaamheden voor het realiseren van een eigen parkeerterrein van het SMC tot het gevolg hadden dat medewerkers en bezoekers tijdelijk niet op het terrein van het SMC konden parkeren, was afgesproken dat deze groepen tijdelijk op aangewezen parkeerplekken op het parkeerterrein van de sportboulevard konden parkeren. Als de werkzaamheden zijn afgerond, kunnen bezoekers en personeel van het SMC weer parkeren op het terrein van het SMC. Hierbij is het van belang op te merken dat het parkeren voor personeel op het terrein van het SMC gratis zal worden, zodat er geen aanleiding bestaat om uit te wijken naar de sportboulevard. Hoewel de werkzaamheden aan het parkeerterrein nog niet helemaal zijn afgerond, kunnen werknemers en bezoekers hier nu al parkeren, waardoor alle parkeercapaciteit op de sportboulevard weer beschikbaar is voor de bezoekers van de sportboulevard zelf. Daarbij blijkt dat vooral op het zuidelijk deel (zie rode vierkant op de bijgaande afbeelding) er veelvuldig nog voldoende vrije ruimte is, ook op de drukkere momenten.

Geen onderzoek

Gezien deze redenen is het college van mening dat er vooralsnog geen aanleiding bestaat om in gesprek te gaan met de beheerders van de sportaccommodaties en een onderzoek te doen naar mogelijkheden om te voorkomen dat bezoekers en personeel van het SMC parkeren op het parkeerterrein. Wél gaat het college aandacht vragen voor de parkeerproblemen in het reguliere overleg met het bestuur van SMC en de vinger aan de pols houden.

Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 3 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 4 uur geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 5 uur geleden