Afbeelding

Selecties volleybal DAC Dedemsvaart winnen overtuigend

ma 20 maart 2023 Hardenberg

De lange mannen van Dedemsvaart speelden zaterdag 18 maart een derby tegen Side Out Slagharen HS2. In de derde divisie staat DAC Dedemsvaart op een tweede plaats terwijl Side Out, met 2 wedstrijden minder, op een vierde plaats terug te vinden is. Helaas was Slagheren niet compleet en kon het geen vuist maken tegen een sterk spelend DAC. Een goed gevulde tribune zag hoe DAC set één, twee en vier wist te winnen met 25-17. In set drie wist Slagharen twee punten meer te scoren dan in de andere sets waardoor dit de eindstand op 25-19 bracht in het voordeel van DAC. Na afloop was trainer/coach Winfred Woodstok apetrots op zijn team, de vijf punten en het getoonde spel. Na het steken van de loftrompet mocht hij dan ook genieten van de duitse overwinningsdrank.

Het eerste damesteam van Volleybalvereniging DAC heeft zaterdag een mooie pot volleybal laten zien. De eerste rally leek een eeuwigheid te duren en daar hadden met name de dames uit Emmen conditioneel veel moeite mee. In de onaangenaam warme sporthal de Citadel leek DAC te hebben besloten hieraan geen vervolg te geven. Wat volgde waren twee sets waarin, met name door een goed verzorgde servepass en druk vanuit de eigen opslag, lange rally’s verder niet meer werden vertoond. Er werd gretig verdedigd op alle tactisch geplaatste ballen van de routiniers uit Emmen. Enkele mooie aces en harde aanvallen van Isa Bruins maakten dat het publiek op de banken stond te dansen. Beide sets kenden een uitslag van 25-21. In de derde set leek de concentratie aan Dedemsvaartse zijde weg te zakken waardoor IVO meer grip op de wedstrijd kreeg. De genomen time-outs, een wissel en wat extra Purol hadden onvoldoende effect. DAC bleef deze set steken op 20 punten. In de laatste set ging het lange tijd gelijk op, maar door een aantal frisse wissels wist Dedemsvaart ook deze set uiteindelijk met een uitslag van 25-22 naar zich toe te trekken. Tijdens de Meet-and-Greet in de kantine werd de selectie overspoeld met complimenten voor het vertoonde spel.

Dames 2 speelde een derby tegen Volco Ommen DS3. DAC dames 2 speelde sterk en wist overtuigend te winnen met 25-21, 25-21, 25-23 en 25-22. Het is daarmee al drie wedstrijden op rij ongeslagen.

DAC MB2 mocht het het opnemen tegen Side-Out Slagharen MB2. Dedemsvaart stond op de derde plaats en Side-Out op de laatste plaats. Het beloofde dus geen moeilijke wedstrijd te worden voor Dedemsvaart. De eerste set werd gespeeld met een goede basis opstelling en een goede serve druk waardoor de meiden wisten te winnen met 25-11. In de tweede set kwam Dedemsvaart er een nieuwe opstelling in. Deze set werd ook gewonnen met 25-9. In de derde set werd er bijna foutloos geserveerd waardoor de meiden met een mooie eindstand hebben gewonnen (25-7). In set 4 wisten de meiden wederom een goede en sterke serve neer te zetten waardoor de winst vrij snel binnen gehaald werd. Deze set eindigde met een uitslag van 25-6 voor de meiden uit Dedemsvaart. Zo blijft Dedemsvaart dus op de derde plek staan.