Afbeelding
G. Brokelman

Record deelname Oldemeijercross 2023

zo 19 maart 2023 Hardenberg

Een record aantal van 500 deelnemers meldden zich zaterdag 18 maart onder een stralende zon aan de start van de Oldemeijercross. De organisatie van AV Spurt’88 kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Het aangename weer zorgde voor een gezellige drukte rondom recreatieplas de Oldemeijer. Het prachtige parcours was vanaf de start- en finishlocatie goed te overzien, waardoor het zowel voor deelnemers als publiek volop genieten was. Het was Wethouder Martijn Breukelman die het startschot gaf voor de eerste wedstrijd: de 1250 meter voor de jeugd. 

Jeugd

Er was een opvallend grote opkomst bij de jeugd. Voor deze afstand was een uitdagend parcours uitgezet. Bij de jongens was Kris Nijzink de snelste, bij de meisjes Sophie Willems.

Korte cross                                                                                                                               

De 6 km werd gewonnen door William van Eeken die op het strand in de slotfase de beslissing forceerde. Bij de dames was Aline Kootstra de snelste bij de dames senioren. Ineke Nawijn pakte een derde plek bij de dames 50.

Lange cross                                                                                                                  

Op de 9 km was Danny Koppelman uit Hoge Hexel opnieuw ongenaakbaar. Hij finishte voor de vijfde keer op rij met overmacht als eerste op deze lange afstand. Bij de dames ging de winst naar Corien Jansen. Van de Spurt leden werd Henk Oldehinkel tweede (M60). Martijn Dijkstra liep naar een knappe tweede plaats bij de heren senioren.

Afsluiting Vechtdalcrosscompetie

Deze 17e editie van de Oldemeijercross was tevens de afsluitende race van de Vechtdalcrosscompetitie, bestaande uit 5 wedstrijden op de Lemelerberg, in Ommen, Vroomshoop, Zwarte Dennen - Staphorst en Hardenberg. “Een perfecte organisatie, prachtige omstandigheden, en een parcours in een schitterende omgeving”, was het commentaar van één van de deelnemers.    

Voor overige uitslagen: zie www.uitslagen.nl

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 6 uur geleden