Bergentheim en De Esch delen de punten

zo 19 maart 2023 Hardenberg

Na een week rust stond vandaag een uitwedstrijd in Oldenzaal tegen De Esch op het programma. Van beide ploegen kan gesteld worden dat ze niet in optimale vorm verkeren. Zo vindt De Esch zich momenteel één plek boven VV Bergentheim op plek 9 terug, waardoor de wedstrijd van groot belang was voor beide kanten.

Bij de warming-up kon de conclusie al getrokken worden dat het veld in Oldenzaal hobbelig en glad was. Hoewel Bergentheim hier wel gewend aan is, had het toch moeite om de bal onder controle te houden. Veel ballen die net op stuiterden of naast de man ingespeeld werden tijdens de warming-up.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Everlo voor het begin van de wedstrijd. Het was voor de mannen van Bergentheim even wennen aan het veld, echter gaf De Esch hier geen mogelijkheid toe. Na een ingooi belande de buitenspeler van de thuisploeg in een sandwich tussen Gertjan en Chieljan waarna hij na een lichte schouderduw slim naar de grond ging. Waar Bergentheim dacht aan doorvoetballen, dacht scheidsrechter Everlo hier anders over, penalty! Deze discutabele beslissing van de leiding leed, na toucheren van Karel, tot de 1-0 na nog maar drie minuten.

Na deze goal was het voor Bergentheim zaak om snel de gelijkmaker te maken. Hoewel de groen-witten het meeste balbezit hadden, creëerde het weinig kansen. Maar dit gold ook voor De Esch, welke alleen een gevaarlijk afstandsschot produceerde. Dit schot werd fantastisch gepareerd door Karel. Dit was even bijkomen, totdat er in de 29e minuut een slimme korte corner werd genomen tussen Ronnie en Chieljan. Uit deze korte combinatie werd de bal hard voorgegeven, waar Martijn klaar stond om de bal in te schieten en daarmee zijn eerste ster wist te behalen met 25 doelpunten in het eerste elftal.

Na dit doelpunt kende Bergentheim een goede fase met vrije schietkansen voor Chieljan en Milan vanaf de 16 meter lijn, welke uiteindelijk geen bedreiging waren voor de keeper van De Esch.

Dit goede gevoel kon Bergentheim niet meenemen in het spel van de tweede helft. Het was de eerste 20 minuten dan ook vooral tegenhouden met twee ballen die van de lijn werden gehaald door stand-in rechtsback Tygo.

Na deze 20 minuten had de wedstrijd meer weg van een tenniswedstrijd, met enkele keer een gevaarlijke kans of overtreding. Zo had Niek een hoofdwond opgelopen na een botsing met Chieljan. Waarna hij als Rambo met bandana weer binnen de lijnen kwam.

Met nog 20 minuten te gaan, was daar dan eindelijk de comeback van Sean de Putter, wie Bergentheim anderhalf jaar hebben moeten missen wegens blessure. Sean viel goed in en bekroonde zichzelf met een doelpunt, ware het niet dat hij buitenspel stond.

Na deze afgekeurde goal was er veel dreiging, maar weinig kansen aan beide kanten. Totdat Jesper een perfecte voorzet gaf op Ronnie, wie hem voorlegde op Xander. Xander had de winnende in de laatste seconde op de schoen, maar verzuimde het af te maken. Scheidsrechter Everlo floot af met een uiteindelijk terechte eindstand van 1-1.