Afbeelding

Verkeersexamen weer van start

ma 20 maart 2023 Hardenberg

Het verkeersexamen voor de basisschoolkinderen van groep 7/8 gaat weer van start in de Gemeente Hardenberg

VVN afdeling Hardenberg organiseert op 4 en 5 april het praktisch verkeersexamen. Op 4 april starten de leerlingen vanaf de parkeerplaats van de kerk ‘het Morgenlicht’ en fietsen zij door het centrum van Hardenberg. Op 5 april wordt er vanaf sporthal ‘De Citadel’ gestart en gaat de route door het centrum van Dedemsvaart. 

Op 5 april om 9.00 uur zal wethouder Te Rietstap het verkeersexamen in Dedemsvaart komen openen. 

Op beide locaties is de route zo uitgestippeld dat de leerlingen te maken krijgen met verschillende verkeersregels, rotondes, verkeerslichten en diverse voorrangregels. 

Het VVN theoretisch verkeersexamen vindt plaats op maandag 27 maart.

De leerlingen beantwoorden dan 25 vragen vanuit hun rol als fietser, voetganger en passagier. De school kiest zelf of ze het examen digitaal of schriftelijk afnemen. 

Het doel van beide examens is om leerlingen bewust te maken van hun positie in het verkeer naar aanloop van de overgang naar het middelbaar onderwijs.

Handige websites voor zowel leerkrachten als ouders en kinderen zijn:
www.vvnhardenberg.nl: hier vind je de fietsroute van Hardenberg en Dedemsvaart om te oefenen. Ook vind je hier een link om te oefenen voor het theoretisch verkeersexamen. www.examen.vvn.nl/oefenen: hier kun je de verkeerskennis testen, samen de verkeersquiz doen en oefenexamens maken. Tevens vind je hier handige tips om veilig op de fiets te gaan en een examen-app. Ook kan je een enquête invullen en kans maken op een gloednieuwe Gazellefiets!

Afbeelding
De Mageler Es blikvanger Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Vissers vissen eerste wedstrijd in park Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scott H.Birham in de Gashouder Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Loterij van jarige Zonnebloem Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Band'um speelt 'Tikkie... Jij Band'um'' Hardenberg 2 uur geleden