Afbeelding
GS-Media/Bas Schipper

Vermoeden van laaggeletterdheid? Ga het gesprek aan!

do 16 maart 2023 Hardenberg

Hoe weet je of iemand laaggeletterd is? Hoe kun je als professional het gesprek aangaan met iemand waarvan je vermoedt dat hij/zij moeite heeft met lezen en schrijven? Dinsdagavond hebben bedrijven, onderwijsinstellingen, kinderopvang, diëtisten, taalcoaches, mensen van de gemeente en vele anderen naar de voorstelling “Laaggeletterd” gekeken.

Deze werd gespeeld door acteurs van Hetsen & Visschers. De werkgroep Meer met Taal uit Hardenberg (Taalpunt, De Bibliotheek, Alfa-college, gemeente Hardenberg, De Stuw, Pro-Hardenberg en Stichting Lezen en Schrijven) heeft deze voorstelling geïnitieerd. In deze voorstelling kreeg men inzicht in de belevingswereld van vier personen die moeite hebben met onder andere begrijpend lezen en rekenen. 

Hoe houden zij zich staande? Wat is hun kracht? Wat vinden ze lastig en wat willen ze leren?  Na de voorstelling gingen de acteurs met het publiek in gesprek  over de dilemma’s en knelpunten waarmee ook andere professionals worstelen in contact met een laaggeletterde. Concrete handvatten werden meegegeven om de doelgroep beter te bereiken en het goede gesprek met hen te voeren.  

Mede namens de Provincie Overijssel is deze voorstelling tot stand gekomen. Gedeputeerde Tijs de Bree is hiervoor naar De Voorveghter in Hardenberg gekomen om te vertellen waarom de Provincie deze voorstelling zo belangrijk vindt om te ondersteunen: iedereen moet kunnen meedoen! Meer weten? Bel met het Taalpunt van maandag tot en met donderdag: 06-17314855.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 15 uur geleden