In het bijzijn van Prins Stephen en de Raad van Elf werd de Turfgat-vlag gehesen.
In het bijzijn van Prins Stephen en de Raad van Elf werd de Turfgat-vlag gehesen. Gert Stegeman

Turftrappers scoren met ‘brandhout’

di 31 januari 2023 Hardenberg

Een oproep voor gratis brandhout ter gelegenheid van de opening van de nieuwe handelsonderneming de Zwaluw in Slagharen bleek zaterdag 28 januari niet tegen dovemansoren gezegd. Er werd massaal op gereageerd met rijen wachtenden, die uiteindelijk een doosje lucifers als brandhout kregen overhandigd. Een goeie grap van carnavalsvereniging De Turftrappers, die daarmee de lokale, maar ook de regionale en zelfs landelijke pers haalde. 

De stunt speelde zich af rond het Kerkplein in Slagharen waar zaterdag de Turfgat-vlag werd gehesen. Een eer, die Bert Koster toebedeeld kreeg vanwege zijn grote inzet voor Slagharen in het algemeen en voor de Turftrappers in het bijzonder.  

Vooruitlopend op de ceremonie hadden de Turftrappers via allerlei kanalen bekendgemaakt dat er zaterdag gratis brandhout afgehaald kon worden. Een welkom ‘cadeautje’ tijdens de huidige energiecrisis, zo bleek. Lange rijen verwachtingsvolle inwoners togen naar het Kerkplein, waar ze uiteindelijk door Prins Stephen I en zijn adjudant getrakteerd werden op lucifers. De overgrote meerderheid kon er de lol wel van inzien. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Krimse sjoelers in actie Hardenberg 1 minuut geleden
Afbeelding
Lemele speelt titelstrijd voor eigen publiek Twenterand 5 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag bridgen Hardenberg 15 minuten geleden
Archieffoto uit 2013: Het feestterrein aan de Koesteeg (omgedoopt voor één dag tot Oranjesteeg) is op Koningsdag één grote ontmoetingsplek.
Grootse viering Koningsdag Ommen 22 minuten geleden
Afbeelding
Cash Bingo voor Domus SDG Twenterand 1 uur geleden