Drukte bij de start van de wandeling
Drukte bij de start van de wandeling Eigen foto

Sfeervolle Kerstwandeling in Balkbrug

ma 19 december 2022 Hardenberg

Meer dan 500 mensen deden mee met de Kerstwandeling in Balkbrug. De organisatie kijkt terug op een koude, maar zeer geslaagde middag en avond.

De wandelaars startten bij de Lichtbron. Daar werden zij ontvangen door de gezant van de koning. Deze gaf de opdracht aan de wandelaars om zich te melden voor de volkstelling. De kinderen kregen een stempelkaart waarop ze bij elke sketch onderweg een stempel kregen. Nu konden de wandelaars op weg. De Romeinse Garde leidde de stroom bezoekers in goede banen. Langs de route stonden honderden lichtjes. De wandelaars kwamen langs een groep kinderen, die -dik ingepakt- een lied zongen. Daarna troffen zij Jozef en Maria, die een caravan op de kop hadden getikt, omdat er nergens anders plaats was om te overnachten. Ze waren een paar dagen eerder weggestuurd door de eigenaresse van B&B ter Haerstaete. Die wilde haar nieuwe boxspring niet in gebruik laten nemen door een jong stel dat op het punt van bevallen staat. De wandelaars vervolgden hun weg en kwamen aan bij twee geleerden, met wijsheid over de sterren en over geschiedenis en toekomst. Koning Herodes liet ondertussen ook zoeken naar het Kind van Bethlehem. Twee nieuwsgierige huisvrouwen vroegen zich af wat er allemaal aan de hand was, en waarom zoveel mensen op de been waren. Even verderop was een groep luidruchtige hangjongeren. Juist zij kregen bezoek van een engel, die hen de weg wees. Het Balkbrugs koor ‘Be a light’ zong liederen zoals ook het engelenkoor dat deed. De wandeling eindigde in het Openluchttheater, waar werd genoten van snert met worst en warme chocolademelk. Daarna verzorgde de Ezra-band een feestelijk afsluitend programma.

Het was de eerste keer dat de gezamenlijke kerken uit Dedemsvaart en Balkbrug dit evenement organiseerden. Ze kregen verschillende keren de vraag: volgend jaar weer?

Afbeelding
Goedkeuring voor 14 appartementen in het centrum Hardenberg 46 minuten geleden
Afbeelding
Op reis door Namibië Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
christmas carol concert sallands bachkoor Ommen Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Buiten slapen als dakloze voor het goede doel Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Kerstpakketten waarmee u uw waardering duidelijk laat blijken advertorial 5 uur geleden