Afbeelding
G. Brokelman

Landelijke aandacht voor ‘Noaberschap’

vr 9 december 2022 Hardenberg

Ds. Wim van der Wel, PKN en ds. Ruben Peters, Baptistengemeente Hardenberg zijn op zaterdag 17 december om 17.10 uur te zien op NPO2 in het programma ‘Petrus in het land’.

Het programma ‘Petrus in het land’ is elke zaterdag te zien. In het programma kunt u kennismaken met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en is er aandacht voor inspirerende voorgangers, bijzondere kerkgebouwen en kunt u zien hoe kerkleden in de praktijk hun geloof handen en voeten geven. Tijdens de uitzending verzorgt ds. Wim van der Wel een meditatie en heeft ds. Peters informatie gedeeld over Noaberschap hoe dit in Hardenberg is geregeld. Er wordt ingezoomd op het Noaberschap van Stichting Noaber aan de Brink in Hardenberg. Ds. Peters is bestuurslid van deze stichting. Daarnaast hebben nog een aantal andere inwoners van Hardenberg een bijdrage geleverd, die ook allemaal op de één of andere manier zich inzetten op het gebied van een noaber zijn voor een ander zoals het buddy-project.

Ds. Van der Wel is benaderd voor het programma en heeft bewust voor het thema ‘Noaberschap’ gekozen omdat dit over alle kerk en maatschappelijke grenzen heengaat. “Op deze wijze kwamen we samen in beeld en konden we ons aandeel leveren. Ook is er bewust gekozen om de opnames te maken in het ‘Witte kerkje’ in Heemse omdat we hier een paar keer met alle predikanten per jaar samen komen en dit alle kerkmuren overstijgt”, vertelt ds. Peters. Op de vraag waarom nemen jullie deel antwoordt ds. Peters het volgende: “Wij nemen deel aan dit initiatief omdat we geloven dat het omzien naar elkaar, er zijn voor onze naaste een ontzettend belangrijk thema is de huidige tijden van veel crisis enzovoort”, aldus ds. Peters. Kijkt u ook zaterdag 17 december om 17.10 uur op NPO2?

Afbeelding
Jong Twenterand presenteert mooi vakantieprogramma Twenterand 36 minuten geleden
Canadese guldenroede
Kindermiddag bij De Koppel Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 8 uur geleden