Afbeelding

EMMS wint met ruime cijfers

ma 5 december 2022 Hardenberg

Verdedigers Dennis Lamberink en Emiel Kosse van voetbalvereniging EMMS moesten zondag verstek laten gaan in verband met blessureleed. Moehji Brinkman keerde terug van een schorsing. Wie de beginfase zag van EMMS in en tegen Sint Anna-parochie, die dacht dat EMMS geen schijn van kans had. Sint Annaparochie combineerde naar hartenlust. 

De thuisclub overrompelde EMMS en na amper twee minuten spelen lag de bal al achter Bastin Kleinheerenbrink. EMMS kreeg geen grip op het goede veldspel, maar na enkele omzettingen keerde het spelbeeld. Het had wel hulp nodig van de keeper van Sint Annaparochie om terug in de wedstrijd te komen, Milan de Vent probeerde het van ver en de keeper kon eenvoudig oppikken maar tot verbazing van iedereen tastte hij volkomen mis 1-1. Hierna was het EMMS wat de klok sloeg en elke aanval was zeer dreigend. De 1-2 kwam dan ook vlot na de gelijkmaker, een gekraakt schot van Sebastian Kleinheerenbrink belandde bij Jord Anbergen en dat was voor hem een eenvoudige zaak. 

Nu was EMMS zeer dominant want zowel de 1-3 als de 1-4 lag al gauw in het mandje. Eerst stuurde Maurice Kosse Glenn ter Wielen richting het doel en hij faalde niet. De 1-4 was wederom een grote blunder van de keeper.

Na de rust

De tweede helft vond EMMS het wel prima en hield de linies gesloten, want ze hadden een ruime marge. Glenn ter Wielen en Milan de Vent hadden de score moet uitbreiden maar faalden in de afwerking. Dit lukte Jord Anbergen wel, Milan de Vent gaf de bal uitstekend mee en oog-in-oog met de doelman maakte hij de 1-5. Sint Annaparochie probeerde er nog het beste van te maken, maar een fabelachtige redding van Bastin Kleinheerenbrink voorkwam nog de 2-5. 

Even later was hij wel kansloos op een afstandsschot van rand zestien, de bal ging fraai over hem heen. Niek Hulst had inmiddels zijn debuut gemaakt in EMMS 1, maar kon zijn invalbeurt niet bekronen met een treffer. Een zeer knappe overwinning voor de ploeg van Erik Hein.

Slagharen

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 6 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 14 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 15 uur geleden