Afbeelding
G. Brokelman

Platform Servicepunt Vrijwilligers gelanceerd

vr 9 december 2022 Hardenberg

Op woensdagavond 7 december werd in Theater de Voorveghter op feestelijke wijze het nieuwe digitale platform voor het Servicepunt Vrijwilligers gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de vrijwilligersmarkt, georganiseerd door De Stuw Sociaal Werk.

Het digitale platform is ontwikkeld door De Stuw, met als doel om mensen te inspireren en enthousiasmeren om zich vrijwillig in te zetten voor anderen. Op het platform wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht, kunnen mensen zich laten inspireren door ervaringsverhalen en worden trainingen en andere activiteiten aangeboden.

Opening platform

Na een korte inleiding door het Servicepunt Vrijwilligers, was de eer aan wethouder Verschuur om met een druk op een symbolische knop de live-gang van het platform in werking te zetten. De wethouder sprak voordat zij dit deed over de meerwaarde van het grote belang van vrijwillige inzet, wat op allerlei manieren gemeente breed wordt gedaan. De wethouder noemde een grote maatschappelijke betrokkenheid van veel inwoners, die essentieel is in de huidige maatschappij.

Activiteiten

Ongeveer 150 bezoekers waren aanwezig en na de opening konden zij genieten van een drankje en rondlopen op de vrijwilligersmarkt, waar op feestelijke wijze een ruim aanbod van activiteiten plaatsvond. Zo konden organisaties hun vrijwilligersklussen promoten en mensen inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen. Bij ‘Vrijwilligaantafel’ gingen Arend Jan Veurink (voorzitter van HHC), Ariane Kamerman (de Koppel), Heike van Olst (Baalderborg) en Henk Brink (Hardenbergse Uitdaging en Hartveilig) het gesprek aan over verschillende aspecten van vrijwillige inzet. Voorbijgangers konden daarbij aanschuiven en deelnemen aan deze levendige gesprekken. Bezoekers konden deelnemen aan een Artworkshop, er was muziek van de band AcoustiX en natuurlijk was er ruimte om te netwerken.

Hard in actie

Tijdens deze avond werd tevens Hard in actie gelanceerd. Hierbij worden groepen vrijwilligers uitgedaagd om éénmalig als team een klus voor iemand te doen die wel wat hulp kan gebruiken. Iets goeds doen voor een ander en zelf een leuke dag hebben samen.

Benieuwd geworden naar het platform? Kijk snel op servicepuntvrijwilligers.nl en meld je aan als vrijwilliger, groep of organisatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij in Coevorden Hardenberg 5 minuten geleden
Afbeelding
Groene Karavaan komt op stoom in het Vechtdal Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Papier voor de broederband Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Politiek vraagt 'energieke' inzet om bedrijven te houden Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeest bij De Speeldoos Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Empire viert jubileum Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Turftrappers scoren met 'brandhout' Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Gezond het jaarrond – gezond & voedzaam koken speciaal voor mensen met een klein budget Hardenberg 5 uur geleden