KV Juventa

Juventa verliest ruim van titelkandidaat NKC

ma 5 december 2022 Hardenberg

Zaterdag 3 december stond er een mooi affiche op het programma. Oude bekende NKC kwam op bezoek in Sporthal de Beek. NKC heeft met eerder behaalde resultaten laten zien mee te doen om de titel. Voor coach Gert Schorn was het een bijzondere aangelegenheid met het weerzien van de ploeg waar hij vorig jaar trainer was. Met deze ervaring van Schorn kon de Hardenbergse equipe wellicht zorgen voor een verrassing. De arbitrage werd verzorgd door scheidsrechters Winters en Wilbrink uit Enschede.

De eerste paar minuten waren voor de Nijverdallers, 0-2. Hielke Tigelaar deed wat terug via een afstandsschot. Daarna volgde een periode waarin NKC een voorsprong van tussen de één en drie treffers afwisselde. Bij een stand van 7-10 kon de thuisspelende ploeg met drie achtereenvolgende doelpunten van Jet Naberman, Wilco Hennink en Hielke Tigelaar de stand weer gelijk trekken. NKC maakte de 10-11. De sterk spelende Leroy Otten counterde direct met de 11-11. De eerste voorsprong voor Juventa werd behaald door een afstandsschot van Wilco Hennink, 12-11. Tot dit moment konden de geelhemden goed meekomen en waren alle kansen er nog om te blijven aanklampen. Helaas werd al snel duidelijk dat de gasten hier korte metten mee wilden maken. Voor rust werd duidelijk dat zij beschikken over een achttal spelers met scorende kwaliteiten. NKC vond de korf nog negen keer tot de rust en de thuisploeg liet twee treffers noteren. Ruststand 14-20.

De eerste helft konden Juventa, zeker na het vertoonde spel van vorige week, tevreden mee zijn. De ploeg in het geel kwam zeer zwak uit de kleedkamer. De gasten lieten er geen gras over groeien en noteerden acht achtereenvolgende goals. De score van de thuisploeg werd door de gasten verdubbeld, 14-28. Daardoor werd de tweede helft al snel een formaliteit. Voor het publiek en de thuisploeg een domper, zeker na het beeld van de eerste 25 minuten. Coach Gert Schorn gunde Marcel Nijland, Nino Conradie en Joost van der Noordaa een invalbeurt om ook aan dit niveau te proeven. Talent Joost van der Noordaa maakte hiermee zijn debuut in het eerste. Dit deed hij niet onverdienstelijk. In enkele minuten wist hij twee treffers voor zijn rekening te nemen. Vanaf 14-28 werden de scores door beide ploegen afgewisseld tot een eindstand van 21-34.

Voor NKC een stap verder richting een hoge klassering. Voor Juventa een leerzame wedstrijd, waarin het meerdere gezichten liet zien. Komende week een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Ritola om 18.30 uur in Sporthal de Beek.