Afbeelding

Goede doelenteam Kardoen houdt succesvolle actie voor Voedselbank

ma 5 december 2022 Hardenberg

Op basisschool Cbs De Kardoen in Ommen heeft het Goede-doelenteam een zeer succesvolle actie gehouden voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Het initiatief hiervoor kwam van deze groep van zes leerlingen uit de groepen 6 en 7. 

In de periode tussen de herfst- en kerstvakantie werd er op de hele school gewerkt aan het thema Voeding en sport. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen genoeg te eten heeft en ook gezonde voeding. We hebben bij ons bezoek aan de Voedselbank gezien hoeveel mensen er eigenlijk niet genoeg te eten hebben”, laten de leerlingen weten. De afgelopen weken zijn ze druk geweest met het bedenken en uitvoeren van de actie. Er werd geld ingezameld en er werden posters en flyers gemaakt om iedereen mee te laten helpen met de actie. Op woensdag 30 november was de school open voor iedereen om voedingswaren te komen brengen. “We hoopten dat iedereen één product zou meenemen, maar we hebben echt veel meer gekregen. Alle kratten die we klaar hadden staan zijn helemaal vol!” Vrijwilligers van de Voedselbank kwamen donderdag langs om de opbrengst op te halen.

Wat de volgende actie gaat worden van het goede-doelenteam? “Dat weten we nog niet, maar we vinden het heel leuk om een nieuwe actie te bedenken”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 8 minuten geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 6 uur geleden