Tricolores volledig weg gecounterd

zo 4 december 2022 Hardenberg

Zaterdag 3 december speelde vv Bruchterveld thuis tegen ATC’65. Na een zwak begin en een goed herstel gingen de driekleuren in de tweede helft echter volledig de bietenberg op.

Hoe kun je een wedstijd die onder controle is zo giga uit handen geven? Dat zullen de Tricolores ook gedacht hebben in die gedenkwaardige 10 minuten in de tweede helft. De wedstrijd begon rampzalig voor de gastheren, al na twee minuten lag de bal achter Godeke, 0-1. Feit was wel dat Mats Pieterse kon profiteren via de handen van Godeke en binnenkant paal. Na een kwartiertje had Bruchterveld de wedstrijd  onder controle en was al gauw duidelijk dat de successen van ATC moeten komen van de counter, want dat beheersen ze bijna tot in de perfectie. Na 25 minuten had de 1-1 moeten vallen, maar zowel Luc als Lesley laat die open kans liggen. Vlak voor rust een kopbal van Muusse, maar niet gevaarlijk genoeg. Meteen erop echter een prima interceptie door Nijman en zijn pass achter de laatste linie van ATC bereikt Roeleveld en zijn lob van 18 meter is doelman Nederkoorn te machtig, 1-1. Luc is even later nog dichtbij de 2-1 maar zijn voorzet belandt op ’t dan van het doel.

Tweede helft

Eerste minuut na rust en uitblinker Mike Gigengack schiet over. Beste kans voor Lesley maar na een goede assist van Luc schiet hij naast. Het begin van een reeks van kansen voor de ATC-ers. Na een uurtje een mooie combinatie door Rutger, Luc en Richard, maar diens inzet was te krachteloos. De counters van ATC werden steeds gevaarlijker, maar er moest een persoonlijke fout aan te pas komen voor de 1-2. Het was de onfortuinlijke Tom Odink die de bal volledig mistte en Teghlat Eilyo de kans bood de bal in het dak te rammen. Binnen 10 minuten werd de wedstrijd volledig beslist. Eerst een schitterende spijtende pass op Gigenback voor de 1-3 en na nota bene een (slecht genomen) corner voor Bruchterveld scoorde Jasper Mulder aan de andere kant. Hierna een kortstondige opleving dor een in het dak ‘gejaste’ bal van Luc Roeleveld, 2-4, maar meteen weer het antwoord aan de andere kant de 2-5 door Eilyo na opnieuw een slecht genomen corner door de gastheren en een scherpe counter van ATC. Extra zout wordt er nog in de wonden gestrooid door Abe Staal die de man van de wedstrijd Gigengack in staat stelt de 2-6 binnen te tikken, hetgeen ook de eindstand werd.

Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 45 minuten geleden