Drukte op een eerdere kerstmarkt.
Drukte op een eerdere kerstmarkt. ProGram

Kerstmarkt in sfeervol Gramsbergen

za 3 december 2022 Hardenberg

De kerstmarkt in Gramsbergen is één van de eersten in het Overijssels Vechtdal. Woensdag 7 december stallen ruim vijftig standhouders hun waren uit in het centrum. In de sfeervolle smalle straten en steegjes is het tussen 16.00 en 21.00 uur heerlijk struinen langs de kramen. 

Het aanbod van de standhouders zal weer heel divers zijn. Kerstbomen en -ballen, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, mutsen en handschoenen, maar ook accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes. Aan de inwendige mens is ook gedacht. Niemand hoeft thuis te eten want er zijn winterse gerechten zoals erwtensoep, oliebollen, bratwurst en winterse dranken zoals warme chocolademelk en glühwein. Het door middenstandsvereniging EMM/MOG georganiseerde evenement is uitgegroeid tot een publiekstrekker van jewelste. Dat is toe te schrijven aan het sfeervolle centrum van het stadje en de uitgebreide omlijsting. Natuurlijk is de kerstman aanwezig. De op de basisscholen uitgedeeld kleurplaten kunnen bij hem worden ingeleverd. 

Overal klinkt het geluid van de midwinterhoorn, de ‘oale roop’. Er zijn verschillende muzikale optredens zoals van het unieke Groot Gramsberger Kerstmannen Koor met ruim 50 zingende kerstmannen, de jeugdorkesten van Harmonie Crescendo/KNA en Fanfare Soli Deo Gloria uit Ane, popkoor Canta Libre, Zus & Zo en dans en acrogym van Gymnastiekvereniging Gramsbergen. 

In het museum Infocentrum Vechtdal is een verzameling kerststallen te zien en de leden van fotoclub Fotogram exposeren er. Blikvanger in het centrum is een door Stichting ProGram geplaatste ruim tien meter hoge kerstboom, dit jaar voorzien van verlichting, engelen en sterren. Om 20.30 uur is op het Meiboomplein de trekking van de decemberactie van EMM/MOG met vele mooie prijzen. Meer informatie vindt u op www.gramsbergen.nl/evenementen

Afbeelding
Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij in Coevorden Hardenberg 46 minuten geleden
Afbeelding
Groene Karavaan komt op stoom in het Vechtdal Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Papier voor de broederband Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Politiek vraagt 'energieke' inzet om bedrijven te houden Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeest bij De Speeldoos Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Empire viert jubileum Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Turftrappers scoren met 'brandhout' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Gezond het jaarrond – gezond & voedzaam koken speciaal voor mensen met een klein budget Hardenberg 5 uur geleden