Afbeelding
G. Brokelman

Verse erwtensoep voor Voedselbank

vr 9 december 2022 Hardenberg

Leerlingen van het Vechtdal College Hardenberg, opleiding Vmbo basis/kader, hebben op donderdagochtend 8 december 100 liter verse erwtensoep overhandigd aan de voedselbank in Hardenberg. 

Onder leiding van docent Ben Oberink hebben de leerlingen verse erwtensoep bereid voor de Voedselbank in Hardenberg. Ben Oberink kwam met het idee om met de afdeling Dienstverlening, Horeca Bakkerij & Recreatie en Economie & Ondernemen, iets moois te doen voor de mensen die gebruik maken van de voedselbank in Hardenberg. “Het is goed om leerlingen ervan bewust te maken dat ze op deze manier iets kunnen bijdragen aan de maatschappij, en vooral, aan een betere wereld”, aldus Ben Oberink. Er is 100 liter erwtensoep gemaakt, welke in emmertjes van een liter aangeboden zijn aan de voedselbank, zodat deze meegegeven konden worden aan mensen die van deze voedselbank gebruik maken. 

Het Vechtdal College is van plan om in de nabije toekomst steeds meer en steeds vaker het accent te leggen op maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Dit erwtensoepproject is daarvan een goed voorbeeld.

Afbeelding
Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 4 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 12 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 13 uur geleden