Afbeelding

Saxenburgh Medisch Centrum heeft contracten verzekeraars nog niet rond

vr 2 december 2022 Hardenberg

Saxenburgh medisch Centrum wijst er in een facebook bericht op als u een keuze maakt voor een zorgverlener dat u er oplet of de verzekeraar een contract heeft bij het Saxenburgh Medisch Centrum. “Op die manier kunt u voorkomen dat u volgend jaar moet reizen voor zorg of dat u een deel van de rekening zelf moet betalen”, laat het Saxenburgh Medisch Centrum weten op facebook.

Saxenburgh Centrum hoopt ook voor 2023 opnieuw met alle verzekeraars tot afspraken te komen. Deze gesprekken zijn inmiddels in volle gang maar voor geen enkele verzekeraar op dit moment afgesloten.

Gesprekken gaan moeizaam

 “De gesprekken verlopen dit jaar moeizaam en we lichten dit graag toe hoe dat komt. Afgelopen jaren waren we als Saxenburgh voor veel verzekeraars het goedkoopste ziekenhuis van Nederland. Deze karige afspraken uit het verleden hebben een negatief effect gehad op de financiële gezondheid van onze organisatie. Voor 2023 en daarna vragen we daarom, mede met het oog op sterk gestegen kosten, een meer eerlijke vergoeding voor door ons geleverde zorg zodat we ook in de komende jaren met een financieel gezond ziekenhuis de patiënten in onze regio (en daarbuiten als dat nodig is) kunnen blijven behandelen. 

Betere afspraken

“Bovendien neemt de omvang van de regio waar we als Saxenburgh zorg voor leveren de afgelopen jaren toe. Door onze korte wachtlijsten en efficiënte werkwijze weten steeds meer patiënten van elders ons te vinden. Als Saxenburgh willen wij blijven doorgaan om de nog steeds lange wachtlijsten in Nederland terug te brengen. Om goede zorg te blijven leveren en om te kunnen investeren in kwaliteit zijn wel betere afspraken met verzekeraars nodig”.

Maak uw keuze

Met het einde van het jaar in zicht maken veel zorgverzekeraars weer reclame om aandacht te vragen voor hun zorgverzekering. U heeft elk jaar weer de keuze om bij uw huidige zorgverzekeraar te blijven of over te stappen naar een andere aanbieder. Saxenburgh is in onderhandeling nog met Achmea/Zilveren Kruis, VGZ/IZZ/Univé, Menzis, CZ, ASR, ONVZ, ENO, Zorg en Zekerheid, EUCARE/Caresq en DSW. Voor de eerste drie, Achmea/Zilveren Kruis, VGZ/IZZ/Univé en Menzis gaan de onderhandeling erg moeizaam. 

Voor meer informatie kijk op https://www.saxenburgh.nl/praktische-informatie/kosten-en-vergoedingen.

Afbeelding
Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij in Coevorden Hardenberg 40 minuten geleden
Afbeelding
Groene Karavaan komt op stoom in het Vechtdal Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Papier voor de broederband Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Politiek vraagt 'energieke' inzet om bedrijven te houden Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeest bij De Speeldoos Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Empire viert jubileum Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Turftrappers scoren met 'brandhout' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Gezond het jaarrond – gezond & voedzaam koken speciaal voor mensen met een klein budget Hardenberg 5 uur geleden