Op de plek waar de leerlingen nu nog naar hartelust kunnen spelen, verrijst straks een prachtig nieuw lokaal om ook nieuwe leerlingen nu en in de komende jaren een mooie plek te kunnen bieden.
Op de plek waar de leerlingen nu nog naar hartelust kunnen spelen, verrijst straks een prachtig nieuw lokaal om ook nieuwe leerlingen nu en in de komende jaren een mooie plek te kunnen bieden. CBS De Fontein

Groeiende ‘Fontein’ krijgt er lokaal bij

do 8 december 2022 Hardenberg

Het aanzicht van Christelijk Nationale Basisschool De Fontein aan de Gouden Regenstraat in Lutten, dat gevormd wordt door vier ‘huisjes’ krijgt er naast de hoofdingang een klein ‘huisje’ bij. Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg hebben onlangs ingestemd met het bouwplan voor de uitbreiding en besloten hiervoor een maximale subsidie te verlenen van 402.000 euro. 

Het bestuur van de Vereniging voor Christelijk Nationaal Basisonderwijs in Lutten en met name ook directeur Janneke Rouwenhorst, is superblij met de instemming van het Hardenbergse college en ziet uit naar de ingebruikname van het nieuwbouwgedeelte met ingang van het nieuwe schooljaar. 

De aanbesteding van de nieuwbouw heeft inmiddels plaatsgevonden en dat betekent dat medewerkers van Bouwbedrijf Zweers zo spoedig mogelijk beginnen. 

Start in januari

“We zijn nu druk bezig met verschillende noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden. Het streven is erop gericht zo snel mogelijk na januari met de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden te beginnen in de hoop de nieuwbouw voor het nieuwe schooljaar afgerond te hebben. We weten echter ook dat we vandaag de dag te maken hebben met veel onzekere factoren, zoals bijvoorbeeld de aanlevertijden van bouwmaterialen. En natuurlijk spelen ook de weersomstandigheden een grote rol bij de voortgang van de werkzaamheden. Qua bouwtijd moet het in elk geval wel kunnen,” stelt Rouwenhorst. 

Volop groei 

De uitbreiding van het relatief nieuwe schoolgebouw vindt plaats door middel van een aanbouw aan de oostgevel. “Toen onze school in 2017 gebouwd is hebben wij al aangegeven dat er groei aan zit te komen. Er is toen ook al bewust rekening gehouden met een uitbreiding aan de oostzijde. Destijds in 2017 hadden wij op basis van het Integraal Huisvestingsplan voor het basisonderwijs recht op gemeentelijke subsidie voor 130 leerlingen. Er wordt inmiddels uitgegaan van 150 leerlingen. De woningbouw in Lutten breidt steeds verder uit. Er vestigen zich met name ook behoorlijk wat jonge gezinnen en in de loop der jaren merk je dat dat effect heeft op onze toestroom aan leerlingen,” aldus Rouwenhorst. 

Nieuw lokaal

De uitbreiding van De Fontein omvat met name de bouw van een nieuw lokaal. Eén en ander betekent dat ook Kinderopvang de Dassenburcht, dat in het schoolgebouw gevestigd is, er ook een lokaal bij krijgt. De specifieke kosten die hiermee gemoeid zijn worden overigens door de school zelf gefinancierd. 

Compleet Kindcentrum

“Onze inzet is uiteindelijk een mooie en goede doorgaande lijn voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar te creeëren en onder één dak gehuisvest te hebben. Door de uitbreiding kan er straks ook een betere voorziening voor buitenschoolse opvang gerealiseerd worden,” meent de directeur. “Al met al is het uitbreidingsplan een prachtige ontwikkeling in ons streven voor een mooi (compleet) Kindcentrum in ons dorp, waar alle kinderen van 0-12 jaar terecht kunnen. 

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 13 uur geleden