Afbeelding
G. Brokelman

‘Kerst versierde’ tractoren optocht

wo 7 december 2022 Hardenberg

Op vrijdag 23 december vindt er een optocht met ‘kerst versierde’ tractoren plaats. Deze optocht gaat vanaf Slagharen via de Verlengde Kerkdijk naar Hardenberg. De start is om 19.00 uur in Slagharen.

“We rijden zoveel mogelijk langs de zorginstellingen en zorgwoonvormen, maar de wegen moeten voor de trekker toegankelijk zijn”, vertelt Marleen Kosse, initiatiefneemster van deze tocht. Marleen woont samen met Jeroen en vier kinderen in Slagharen, zij hebben een kalverhouderij. “Vorig jaar in corona tijd misten onze kinderen de gezelligheid van het uitgaan. Ik zei dan vaak tegen de kinderen er zijn nog altijd mensen die het moeilijker hebben. Denk aan bejaarden en mensen met beperkingen. Die hadden weinig tot geen bezoek tijdens de lockdown. Ik las dat er in Friesland een ‘kerst versierde’ trekker tocht werd georganiseerd. Ik dacht wat de Friezen kunnen, kunnen wij ook”, vertelt Marleen.

Veel spontane reacties

Marleen plaatste een oproep op facebook en er kwamen veel spontane reacties en veel deelnemers die zich opgaven. “We hadden een goede samenwerking met gemeente Hardenberg en de politie dacht mee over de verkeersveiligheid, zo konden we het snel regelen. Ik was emotioneel toen ik zag hoeveel prachtige versierde trekkers zich opstelden en hoe iedereen hiervan genoot. Maar dit jaar kan het gelukkig wel anders en is coronaproof niet meer nodig”.

Prijs voor mooist versierde trekker

Dit jaar pakt Marleen het ook ik iets anders aan. Er is onder andere een prijs te winnen voor de mooiste versierde trekker. “Ook ben ik benaderd door Vechtdal Boert Bewust en LTO Vechtdal. Zij waren zo enthousiast over de tocht van vorig jaar en wilde graag aansluiten. Zij gaan op dezelfde dag een tocht organiseren in de gemeente Ommen en Dalfsen en zorgen voor een gehaktbal en drinken voor alle deelnemers van de tochten”, vertelt Marleen enthousiast. “Dit jaar hoop ik op veel deelnemers en nog meer mooiere trekkers, daarom wint de mooiste trekker een prijs. Ik ben nog wel in overleg met Gemeente Hardenberg en de politie om de tocht zo mooi en veilig mogelijk te laten verlopen. Maar ik hoop op een goede samenwerking”.

Op de vraag waarom organiseer je deze tocht antwoordt Marleen het volgende: “In deze toch zware spannende jaren voor boerengezinnen, hoop ik toch de saamhorigheid te laten voelen. We weten dat veel burgers achter de boeren staan. Maar voor de duidelijkheid deze tocht is geen demonstratie, maar een warm gebaar naar de burgers”.

Marleen hoopt u te zien op vrijdag 23 december in Hardenberg, Lutten, Dedemsvaart of Slagharen. Wil je nog meedoen met een ‘kerst versierde trekker’’, geef je dan op via marleen.kosse@hotmail.com

Afbeelding
Groene Karavaan komt op stoom in het Vechtdal Hardenberg 47 minuten geleden
Afbeelding
Papier voor de broederband Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
Politiek vraagt 'energieke' inzet om bedrijven te houden Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeest bij De Speeldoos Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Empire viert jubileum Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Turftrappers scoren met 'brandhout' Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Gezond het jaarrond – gezond & voedzaam koken speciaal voor mensen met een klein budget Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Gashouder viert de Liefde Hardenberg 4 uur geleden