Afbeelding
Alfa-college

Eerste Open Dag Alfa-college op woensdag 16 november

ma 7 november 2022 Hardenberg

Alle hens aan dek voor de examenleerlingen vmbo. Naast de voorbereiding op het eindexamen moeten zij ook een keuze maken voor een vervolgstudie op het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden voor oriëntatie en de Open dag van het Alfa-college in Hardenberg is er één van. Op 16 november zijn jongeren én hun ouders/verzorgers van harte welkom. 

Tussen 16.00 en 20.00 uur staan studenten, docenten en medewerkers klaar om iedereen te infomeren over de opleidingen. Maar het is ook de kans om sfeer te proeven, of gewoon eens even rond te lopen. Havisten die overwegen de overstap te maken naar het mbo zijn uiteraard ook welkom. Voor iedereen geldt: vooraf aanmelden is gewenst, maar niet verplicht. Dit kan via alfa-college.nl/opendaghardenberg

Hulp bij kiezen

Een keuze maken voor een vervolgopleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom vertellen studenten graag hoe zij tot hun keuze zijn gekomen. Ze hebben een eerlijk verhaal over hun opleiding en ervaringen op school en in de stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Wie nog niet weet welke richting hij of zij op wil, kan met een van de loopbaanadviseurs (decanen) in gesprek. Zij helpen stap voor stap van oriëntatie naar keuze en beantwoorden vragen over begeleiding en zorg tijdens de opleiding en de kosten. Wie benieuwd is naar de mogelijkheden voor na- en bijscholing kan terecht bij de stand van LLO (Leven Lang Ontwikkelen).

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 17 uur geleden