Gini Pullen is dol op haar kinderen en wil graag betrokken blijven bij haar Stichting The Home of Hope and Dreams .
Gini Pullen is dol op haar kinderen en wil graag betrokken blijven bij haar Stichting The Home of Hope and Dreams . Gini Pullen

Gini Pullen ‘moet’ stapje terug doen

za 29 oktober 2022 Hardenberg

De stichting The Home of Hope and Dreams met Gini Pullen uit Collendoorn als manager is momenteel druk bezig met het inventariseren van de mogelijkheden voor een opvolger van Gini. 

“Een opeenstapeling van gebeurtenissen maakt dat het de afgelopen 2 jaar mentaal niet goed gaat met Gini. Gini is in een burn-out terecht gekomen met als gevolg een depressie. Gini heeft de wens om terug te gaan naar Nederland, maar wil betrokken blijven bij de stichting. Dit maakt dat het bestuur in Nederland op dit moment veel bezig is met de gezondheid van Gini en er samen gekeken gaat worden naar een mogelijke oplossing”, vertelt voorzitter Bianca Soer van de Stichting. 

Sinds 2009 bestaat stichting The Home of Hope and Dreams, een kindertehuis in Uganda. Een kindertehuis dat zich inzet om kinderen weer een toekomst te geven met hulp van onder andere tal van andere organisaties en kerken uit Hardenberg en wijde omgeving. 

Veel veranderingen

“De laatste jaren is er veel veranderd, Uganda is gaan investeren in het terugplaatsen van kinderen bij families, wat maakt dat er minder kinderen geplaatst worden in het kindertehuis. De kinderen die bij families gaan wonen blijven financieel gesteund worden door de stichting. In de schoolvakanties komen vaak alle kinderen terug in het kindertehuis. De stichting groeit voornamelijk in het ondersteunen van kinderen in het buitengebied, dit komt doordat broertjes, zusjes, neefjes/nichtjes van de kinderen niet altijd mogelijkheden hebben om bijvoorbeeld naar school te gaan. De stichting draagt financieel bij om ook deze kinderen te voorzien van goed onderwijs,” licht Soer het werk van de Stichting toe. 

Gini is de laatste tijd wat vaker terug in Nederland om tot rust te kunnen komen, Ritah die al jaren betrokken is bij de stichting, neemt in de periodes dat Gini in Nederland is waar voor haar in Uganda. Mochten er vragen zijn of wilt u wat meer weten over de ontwikkelingen, neem dan gerust een kijkje op de website van de stichting: www.homeofhopeanddreams.org/.

Collendoorn

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 5 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 6 uur geleden