De leerlingen Phaedra en Nick knipten een lint door als openingshandeling.
De leerlingen Phaedra en Nick knipten een lint door als openingshandeling. Eigen foto

Feestelijke opening ‘Bibliotheek op school’

wo 5 oktober 2022 Hardenberg

Bij de Koningsbergerschool in Bergentheim is dinsdagmiddag 4 oktober ‘Bibliotheek op school’ (dBos) officieel van start gegaan. Ter gelegenheid daarvan knipten de jongste en oudste leerling van de school (Phedera en Nick) een lint door na de introductie van het project door Iena Redeker en leesconsulent Karin Mik van de Bibliotheek.


Bij de Bibliotheek op school gaat het om een structurele samenwerking van school en Bibliotheek op het gebied van leesbevordering en leesplezier. Het plezier in voorlezen en lezen wordt gestimuleerd en daarmee ook het leesbegrip. Hoe meer er wordt lezen, hoe beter de taalontwikkeling. De leerlingen kunnen op school boeken lenen. Daarnaast krijgen alle leerlingen van de Koningsbergerschool een bibliotheekpas waarmee ze ook terecht kunnen in de Bibliotheek.


De opening van de Bibliotheek op school viel samen met het begin van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek aan het begin van het schooljaar is bij uitstek een mooie start van een schooljaar vol leesbevordering. Het thema van de Kinderboekenweek is zeer actueel: Gi-ga-groen! Boeken en informatie over natuur, duurzaamheid en milieu staan centraal.

Voor meer informatie over ‘Bibliotheek op school’ kan er contact opgenomen worden met Daniëlle Rooij, jeugd- en onderwijsspecialist van de Bibliotheek Hardenberg.

Afbeelding
!
Afbeelding
Lichtjesloop in Gemeentepark Dedemsvaart 9 uur geleden
Afbeelding
Platform Servicepunt Vrijwilligers gelanceerd Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Herhaalprik corona zonder afspraak Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Afscheid Bram de Vos van bestuur Ommer Marke Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Verse erwtensoep voor Voedselbank Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Weinig mogelijkheden voor hulp aan PAS-melders Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 17 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Dedemsvaart 17 uur geleden