Afbeelding

Gemeente Hardenberg aan de slag met campagne tegen discriminatie

di 4 oktober 2022 Hardenberg

De gemeente Hardenberg werkt hard aan een toegankelijke samenleving. Vooral na de verkiezing in 2018 als toegankelijke gemeente, streeft Hardenberg naar een toegankelijke samenleving. Een samenleving die niet alleen fysiek toegankelijk is, maar ook toegankelijk in haar informatie en communicatie.

In Hardenberg moet iedere inwoner gelijke rechten en plichten hebben, is het uitgangspunt. Niemand mag worden uitgesloten of gediscrimineerd. Daarom gaan we aan slag met een anti discriminatie campagne en daarbij hebben we jou hard nodig. 

Artikel 1 van de Grondwet gaat over het gelijkheidsbeginsel. Dit betekent dat bij het maken van regels of het nemen van beslissingen mensen in gelijke gevallen op een gelijke manier behandeld moeten worden. Ook staat hierin dat discriminatie (het anders behandelen) wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, niet is toegestaan. Dit is iets waar gemeente Hardenberg volledig achter staat.

Samen met kerngroep ‘Kleurrijk Hardenberg’ gaan wij in gesprek met verschillende partijen om tot een goede campagne tegen discriminatie te komen. Wil je hierover meedenken of heb je hier ervaring mee, meld je dan aan via inclusie@hardenberg.nl. Je kunt je aanmelden tot 1 november 2022.

!
Afbeelding
Lichtjesloop in Gemeentepark Dedemsvaart 10 uur geleden
Afbeelding
Platform Servicepunt Vrijwilligers gelanceerd Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Herhaalprik corona zonder afspraak Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Afscheid Bram de Vos van bestuur Ommer Marke Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Verse erwtensoep voor Voedselbank Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Weinig mogelijkheden voor hulp aan PAS-melders Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 17 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Dedemsvaart 17 uur geleden