Afbeelding
G. Brokelman

‘t Welgelegen viert feest

di 4 oktober 2022 Hardenberg

Dinsdag 4 oktober en woensdag 5 oktober wordt het vijftig jarig jubileum van Zorgcentrum ‘t Welgelegen gevierd. Dinsdagochtend waren bewoners, collega’s en genodigden aanwezig in het Wijksteunpunt en werd het feest geopend door het aansnijden van een taart. De taart werd binnen gebracht door twee zussen, mevrouw Reinders en mevrouw Winters. Dit alles werd muzikaal begeleidt door SDG uit Ane. Zij speelden het Wilhelmus en het lied ‘Gramsbergen, stad aan de Vechte’.

“Vandaag is het feest! We vieren een gouden jubileum: ons Zorgcentrum ‘t Welgelegen bestaat 50 jaar! 4 oktober 2022 is voor ons dan ook een dag met een gouden randje. Deze mooie mijlpaal vieren we vol trots en met een groot gevoel van saamhorigheid, want al jaren voelen we dat Gramsbergen ons een warm hart toedraagt! Zorgcentrum ‘t Welgelegen staat dan ook midden in de samenleving”, vertelt Dorinda Lennips, wijkmanager van Zorgcentrum ‘t Welgelegen.

Er waren dinsdagochtend toespraken van voorzitter raad van Bestuur Wouter van de Kam en Rita Hunse, manager ouderenzorg.  ‘s Middags is er een middag met een muzikale invulling voor de bewoners van De Gramsberger State en ’t Weerdje. “Op woensdagochtend 5 oktober is er feest voor de bewoners van ’t Welgelegen en in de middag is er een inloopreceptie voor alle vrijwilligers. ’t Welgelegen heeft 80 vrijwilligers en die zijn erg belangrijk”, vertelt Bea Passies, coördinator van het Wijksteunpunt ’t Welgelegen weten.  Iedereen kan in het wijksteunpunt komende dagen foto’s bekijken van vijftig jaar Saxenburgh. Op 4 oktober 1972 werd het verzorgingstehuis ’t Welgelegen in Gramsbergen officieel geopend door mr. J.L.M. Niers, de toenmalige Commissaris van de Koningin in Overijssel. Vijftig jaar geleden bestond ’t Welgelegen alleen uit het hoofdgebouw, het huidige ‘Gramsbergen State’ en wat bijgebouwen voor het personeel op de plek waar zich nu de garageboxen bevinden. In 1997 vond een verbouwing plaats met als resultaat het huidige Zorgcentrum ’t Welgelegen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Lichtjesloop in Gemeentepark Dedemsvaart 10 uur geleden
Afbeelding
Platform Servicepunt Vrijwilligers gelanceerd Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Herhaalprik corona zonder afspraak Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Afscheid Bram de Vos van bestuur Ommer Marke Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Verse erwtensoep voor Voedselbank Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Weinig mogelijkheden voor hulp aan PAS-melders Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 17 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Dedemsvaart 17 uur geleden