Dankzij de rolstoelbus kan de vrolijke en vriendelijke Kian nu ook eens 'gewoon' met zijn ouders 'op stap'.
Dankzij de rolstoelbus kan de vrolijke en vriendelijke Kian nu ook eens 'gewoon' met zijn ouders 'op stap'. Fam. Westerkamp

Actie voor Kian groot succes

wo 31 augustus 2022 Hardenberg

In Hardenberg en omgeving is er de afgelopen maanden flink ‘actie’ gevoerd voor de aanschaf van een rolstoelbus voor de 3-jarige Kian Westerkamp en niet voor niets. “Het is gelukt, de rolstoelbus is aangeschaft voor Kian,” juichen vader Vincent en moeder Jessica. “Wij kunnen nu heerlijk met Kian dingen gaan ondernemen. En dat dankzij alle gulle gevers in de vorm van particulieren, bedrijven en organisaties. Iedereen die er aan bijgedragen heeft enorm bedankt,” zegt Jessica Westerkamp. 

Het echtpaar Westerkamp begon in april een doneeractie om een rolstoelauto voor hun meervoudig gehandicapte zoontje aan te kunnen schaffen. 

Brede inzet

Op de toonbank in verschillende winkels verscheen ‘een spaarpotje’, er werd met hulp van heel veel vrijwilligers collecte gelopen in Hardenberg en Bergentheim, markten werden bezocht, er werd geflyerd en een bingo en loterij georganiseerd. En gaandeweg werd de slogan: Help Kian aan een rolstoelauto! een begrip. 

Liefdevolle verzorging

“Ook is er een emballage-actie geweest bij de AlbertHeijn Hardenberg en de Plus in Bergentheim. Verder zijn er ook nog diverse acties geweest van voetbalclubs en een aantal lieve mensen, waardoor bijvoorbeeld het bedrag van één markt is verdubbeld. Iedereen leefde mee en deed mee, waardoor het benodigde bedrag van circa 45.000 euro al vrij snel werd behaald. Fantastisch,” aldus het dankbare echtpaar Westerkamp. Kian heeft de ziekte Tubereuze Sclerose Complex, daarbij heeft hij een PIK3CA gerelateerd overgroei syndroom. Dit zorgt ervoor dat hij ernstig meervoudig beperkt is en volledige hulp nodig heeft bij alle dagelijkse verrichtingen. Zijn ouders staan dag en nacht voor hem klaar en kunnen, dankzij de rolstoelbus, ook eens ‘gewoon’ met hem de stad in of andere uitstapjes maken. Kian gaat 4 dagen in de week naar ODC (Orthopedagogisch DagCentrum) de Elzenhoek in Ommen, Hij wordt met de taxi-bus vervoerd. “Kian heeft het hier enorm naar zijn zin. Mede dankzij het lieve en vakkundige personeel mag Kian ook hier zijn zoals hij is”. 

Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 17 uur geleden