Afbeelding
G. Brokelman

Jaap en Diny vieren briljanten huwelijk

ma 15 augustus 2022 Hardenberg

Jaap van der Velden (91) en Diny Datema (88) vierden op zondag 14 augustus hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Maarten Offinga kwam op maandag 15 augustus naar de Vechtvoorde in Hardenberg om het paar de felicitaties over te brengen.

Jaap en Diny leerden elkaar kennen tijdens een kerkelijke activiteit in Vlaardingen. Na zeven jaar verkering trouwden ze in het gemeentehuis van Vlaardingen. Het huwelijk van Jaap en Diny werd gezegend met 3 zonen, 3 dochters, 22 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Jaap van der Velden werd geboren in Vlaardingen en groeide op als tweede telg in een gezin van drie kinderen. Na de Mulo B verdiende hij zijn eerste guldens in de visserij op de viskotter van Kwakkelstein. Op 62-jarige leeftijd sloot hij zijn werkbare periode af als medewerker bij Moret Ernst en Young accountants in Vlaardingen.

Diny Datema zag het levenslicht in Slagharen en bracht haar jeugdjaren door als zevende kind in een gezin van acht kinderen. Na de huishoudschool in Hardenberg verhuisde ze naar Vlaardingen waar zij ging werken in de gezinsverzorging in Schiedam. Nu woont het paar al 24 jaar met veel plezier in het centrum van Hardenberg en genieten beide echtelieden dagelijks van het mooie uitzicht op de Vecht.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 11 uur geleden