Afbeelding

Versla Bommen Berend in Gramsbergen

ma 15 augustus 2022 Hardenberg

Beat Bommen Berend escaperoom maakt een tour door Overijssel en doet ook Gramsbergen aan. Na een mooie aanwezigheid op de 25ste editie van de succesvolle jaarlijkse Holthoner Oogstdag, blijft Beat Bommen Berend tot en met 23 augustus nog een poosje in de buurt. Op het binnenplein van het Historisch Cultureel Info Centrum Vechtdal in de oude pittoreske binnenstad van Gramsbergen staat de escaperoom om het leuke geschiedenisspel te spelen.

Waar het spel over gaat? Wie Bommen Berend is om te verslagen te worden? Wel, in het kort… Nederland wordt in1672 van verschillende kanten aangevallen. Het wordt een Rampjaar. Totdat vanuit het oosten prins-bisschop Bernhard von Galen met een leger optrekt. Toen, op 1 juni stak hij de grens over. Deventer, Zwolle en Kampen geven zich snel over en in ruim een maand tijd heeft hij heel Overijssel in zijn macht. De inwoners zien de bisschop van Münster daarentegen vooral ook als gevreesde vijand en tiran. Een reputatie die de bisschop de bijnamen ‘Bommen Berend’ of ‘Beernke den koodief’ oplevert.

Ter herdenking van dit Rampjaar en de inval van ‘Bommen Berend’ heeft Stichting IJsselacademie werd een mobiele escaperoom ontwikkeld. Met de Beat Bommen Berend Escaperoom kruipt de deelnemer in de huid van een burger die de inval van Bernhard von Galen meemaakt. De mobiele beleving neemt je door middel van spellen en puzzels mee naar de tijd van Bommen Berend. Het spel voor twee tot vier personen is leuk voor jong en oud en wordt in ongeveer twintig minuten in teams gespeeld.

Meld je aan bij de entree van het Museum Gramsbergen aan het Meiboonsplein 1. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag, donderdag van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor aanvullende informatie, 06-1025 8630.

Afbeelding
Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 17 uur geleden