Afbeelding

Fietsen door het Vechtdal

zo 14 augustus 2022 Hardenberg

Vanuit verschillende campings in het Vechtdal wordt van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 september voor de 23ste keer de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse georganiseerd. Dit betekent vier dagen fietsen door het Vechtdal met onderweg vele bezienswaardigheden. Onderweg kunnen de deelnemers afstappen en allerlei bezienswaardigheden bekijken zoals kerken, een bijzondere molen, een mooie beeldentuin, een galerie of museum.

Wat de Vechtdal Fietsvierdaagse zo bijzonder maakt is dat er elke dag op een andere locatie wordt gestart. Dus elke dag fiets je een geheel andere route. Dit jaar zijn de startcampings op dag 1 Mariënberg, dag 2 Beerze en Hardenberg, dag 3 Ommen en Lemele, en dag 4 Stegeren. De routes hebben elke dag een thema en deelnemers kunnen kiezen waar ze starten, maar fietsen allemaal dezelfde route. Ideaal is dat er gekozen kan worden of je per dag veertig of zestig kilometer fietst. Liever één dag fietsen? Dat kan ook!

Op www.vechtdalfietsvierdaagse.nl vind je alle gegevens en vooraf aanmelden kan hier ook. Op de dag zelf zijn ook vierdaagse- of dagkaarten te koop op de startcampings.

Samenwerking ANWB

Uniek aan de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse is de jarenlange samenwerking tussen de organiserende campings in het Vechtdal met de ANWB. Voorzitter van de stichting Geralda Kat: “De participerende campings zouden dit prachtige fietsevenement niet zonder de vrijwilligers van de ANWB kunnen organiseren. Het is een flinke klus om de routes te bepijlen en om vooraf de bezienswaardigheden en dergelijke te inventariseren en contact te leggen met diverse instanties zoals gemeenten. We zijn erg blij dat we op deze pool van mensen kunnen rekenen om de fietsvierdaagse doorgang te kunnen laten vinden”.

Afbeelding
Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 14 uur geleden