Afbeelding
Geke Lensen

Publiek geniet van ‘La douce France’

vr 12 augustus 2022 Hardenberg

“Non non arrête!”. De ‘politieman’ maant de scootmobieler druk gebarend te stoppen om vervolgens zijn banden te controleren. Vervolgens maant het lid van ‘de gendarmerie’, druk fluitend, het publiek de weg vrij te maken om een treintje vrij baan te geven.  Gasten op het terras bij de Hema en bij Marktzicht zien de taferelen lachend aan. Het is allemaal show, donderdagmiddag 11 augustus in het centrum van Hardenberg in het kader van ‘Zomersmaak’, dat ditmaal in het teken stond van ‘La Douce France’. 

Op de markt vermaakt een kunstenaar het publiek met muziek en allerlei ‘caprioleren’ met ballen en fietsen. De lachsalvo’s zijn niet van de lucht. Even verderop is de Fortuinstraat tijdelijk omgedoopt tot schildersmarkt Place du Tertre in Montmartre, waar een cartoontekenaar de hele middag druk werk heeft om aan alle aanvragen te kunnen voldoen. Terwijl hij zijn kunstwerken voltooit, zorgt een accordeonist voor de vrolijke noot met bekende kinderliedjes als: sur le pont d’Avignon en onderhoudt hij het publiek met grappen en grollen. Veel wordt niet ‘verstaan’, maar het plezier en de hilariteit is er niet minder om. Opnieuw een smaakvolle Zomersmaak.Voor herhaling vatbaar? Oui, Oui bien sûr! Ofwel jazeker! 

Viva Espâna

Ondertussen gaat de ‘wereldreis’ in Hardenberg voorlopig nog even door, waarbij donderdag 18 augustus Spanje wordt ‘aangedaan’ en als afsluiting een Hollandse middag op donderdag 25 augustus. Mis het niet! 

Afbeelding
!
Afbeelding
‘Ik en mijn Droom’ in De Vlierlanden Hardenberg 2 minuten geleden
Afbeelding
Elvisdienst Coevorden 7 minuten geleden
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 24 minuten geleden
Afbeelding
jubileumconcert Dedemsvaart 31 minuten geleden
Afbeelding
Week 40 Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers opgevangen in crisisopvang gemeentehuis Ommen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Hardenberg aan de slag met campagne tegen discriminatie Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Band van Baalderbands derde editie Hardenberg 19 uur geleden