Afbeelding
Geke Lensen

Publiek geniet van ‘La douce France’

vr 12 augustus 2022 Hardenberg

“Non non arrête!”. De ‘politieman’ maant de scootmobieler druk gebarend te stoppen om vervolgens zijn banden te controleren. Vervolgens maant het lid van ‘de gendarmerie’, druk fluitend, het publiek de weg vrij te maken om een treintje vrij baan te geven.  Gasten op het terras bij de Hema en bij Marktzicht zien de taferelen lachend aan. Het is allemaal show, donderdagmiddag 11 augustus in het centrum van Hardenberg in het kader van ‘Zomersmaak’, dat ditmaal in het teken stond van ‘La Douce France’. 

Op de markt vermaakt een kunstenaar het publiek met muziek en allerlei ‘caprioleren’ met ballen en fietsen. De lachsalvo’s zijn niet van de lucht. Even verderop is de Fortuinstraat tijdelijk omgedoopt tot schildersmarkt Place du Tertre in Montmartre, waar een cartoontekenaar de hele middag druk werk heeft om aan alle aanvragen te kunnen voldoen. Terwijl hij zijn kunstwerken voltooit, zorgt een accordeonist voor de vrolijke noot met bekende kinderliedjes als: sur le pont d’Avignon en onderhoudt hij het publiek met grappen en grollen. Veel wordt niet ‘verstaan’, maar het plezier en de hilariteit is er niet minder om. Opnieuw een smaakvolle Zomersmaak.Voor herhaling vatbaar? Oui, Oui bien sûr! Ofwel jazeker! 

Viva Espâna

Ondertussen gaat de ‘wereldreis’ in Hardenberg voorlopig nog even door, waarbij donderdag 18 augustus Spanje wordt ‘aangedaan’ en als afsluiting een Hollandse middag op donderdag 25 augustus. Mis het niet! 

Afbeelding
Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 15 uur geleden