Afbeelding

Roosdom Tijhuis bouwt 170 nieuwe woningen in Möllincksvaart in Bergentheim

di 5 juli 2022 Hardenberg

In woongebied Möllincksvaart in Bergentheim komen nog eens 170 nieuwe woningen. Het ontwerp van het bestemmingsplan om de bouw van woningen in deze derde fase mogelijk te maken is klaar. En ligt vanaf23 juni voor een periode van zes weken ter inzage. Belangstellenden kunnen het woningbouwplan op dinsdag 12 juli tussen 18.30 en 20.00 uur bekijken tijdens een inloopbijeenkomst in buurthuis Veur Mekaar aan de Burgemeester Oprellaan 5 in Bergentheim. Ontwikkelaar Roosdom Tijhuis gaat de woningenbouwen en werkt bij de ontwikkeling van het gebied samen met de gemeente Hardenberg. Afspraken hierover worden vastgelegd in een overeenkomst.

Woonwijk Möllincksvaart ligt aande zuidkant van Bergentheim. In de afgelopen jaren zijn hier al veel nieuwe woningen gebouwd. De laatste woningen in fase 2 van Möllincksvaart zijn in aanbouw.

Sneller en meer nieuwewoningen bouwen

De gemeente Hardenberg wil het mogelijk maken dat er sneller en meer nieuwe woningen worden gebouwd om aan de grote vraag naar woningen te kunnen voldoen. Over de behoefte aan het aantal en soort nieuwe woningen overlegt de gemeente met de verschillende Plaatselijk Belangen in de gemeente. Ook in Bergentheim is veel vraag naar nieuwe woningen. Daarom is in goed overleg met Plaatselijk Belang Bergentheim een plan gemaakt voor de derde fase van Möllincksvaart.

170 nieuwe woningen in fase 3 van Möllincksvaart

De derde fase van Möllincksvaart sluit aan de noordwestkant aan het bestaande woongebieden ligt tussen de Nieuwe Slotweg, de spoorlijn/Spoordijk en de Schapenweg. Het gebied is eigendom van ontwikkelaar RoosdomTijhuis. De ontwikkelaar wil hier170 nieuwe woningen bouwen oor verschillende doelgroepen. Het gaat om vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en sociale huurwoningen. De ontwikkelaar neemt ook de inrichting van de openbare ruimte voor z’n rekening.

Roosdom Tijhuis en de gemeente Hardenberg werken samen

De gemeente Hardenberg maakt de bouw van de nieuwe woningenmogelijk door te zorgen voor een bestemmingsplan en de juiste vergunningen. De gemeente en Roosdom Tijhuis leggen de afspraken over de samenwerking vast ineen overeenkomst. 

Inloopbijeenkomst over het woningbouwplan op 12 juli

Het ontwerp van het bestemmingsplan om de bouw van woningen in Möllincksvaart fase 3 mogelijk te maken is klaar. Er is ook een stedenbouwkundig plangemaakt waarop globaal te zien is hoe het woongebied eruit gaat zien. Er komen verschillende woongebieden in een ruim opgezette en groene omgeving. Er is ruimte voor water. Langs het spoor komt een groene buffer. In het plan wordt rekening gehouden met ruimte voor een jongerenontmoetingsplek en een trapveldje. De ontwikkelaar werkteen ontwerp hiervoor samen met Plaatselijk Belang Bergentheim ende gemeente uit. Het ontwerpbestemmingsplanplan ligt vanaf23 juni voor een periode van zes weken ter inzage. Belangstellendenkunnen het plan bekijken tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 12 juli 2022 in buurthuis Veur Mekaar in Bergentheim. Belangstellenden kunnen tussen18.30 en 20.00 uur binnenlopen om het plan te bekijken of vragen te stellen. Ook is het plan online te bekijken op de website van de gemeente Hardenberg en op ruimtelijke plannen.nl.

!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 17 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49