Afbeelding

Belofte aan Wiebe Tolman wordt ingelost

vr 1 juli 2022 Hardenberg

Op een verstilde plek in boswachterij de Oldemeijer, aan de rand van een hemelwaterplas, is een belofte van Staatsbosbeheer ingelost. De 88-jarige Wiebe Tolman kreeg eerder een herinneringsbankje aangeboden ter ere van het 25 jaar leiding geven aan de IVN- natuurwerkgroep Hardenberg- Gramsbergen. 

Samen met de Nico Arkes, boswachter van Staatsbosbeheer, is een geschikte plek gezocht en gevonden. Nico Arkes sprak Wiebe, vergezeld van zoon en dochter, toe in lovende woorden en dankte hem voor 25 jaar leiding geven aan de natuurwerkgroep Hardenberg-Gramsbergen. Het bankje is door de leden van de werkgroep geplaatst aan het onverharde gedeelte van de Oldemeijerweg, slechts 200 meter verwijderd van het startpunt van de rode wandelroute. 

Een plek om in alle rust te genieten van hetgeen Staatsbos te bieden heeft en waar de werkgroep geregeld de handen uit de mouwen steekt om het idyllische plekje, een hemelwaterplas omgeven door heide met uitzicht en zicht op loof- en naaldbos, te behouden. 

Het is een plek zijn waar Wiebe Tolman regelmatig zal terugkeren om te mijmeren over al het werk dat hij in en voor de natuur heeft verricht. Een plaquette met opschrift wordt nog op het bankje aangebracht als een blijvende herinnering aan deze natuurman in hart en nieren.

Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 16 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49