Afbeelding

Belofte aan Wiebe Tolman wordt ingelost

vr 1 juli 2022 Hardenberg

Op een verstilde plek in boswachterij de Oldemeijer, aan de rand van een hemelwaterplas, is een belofte van Staatsbosbeheer ingelost. De 88-jarige Wiebe Tolman kreeg eerder een herinneringsbankje aangeboden ter ere van het 25 jaar leiding geven aan de IVN- natuurwerkgroep Hardenberg- Gramsbergen. 

Samen met de Nico Arkes, boswachter van Staatsbosbeheer, is een geschikte plek gezocht en gevonden. Nico Arkes sprak Wiebe, vergezeld van zoon en dochter, toe in lovende woorden en dankte hem voor 25 jaar leiding geven aan de natuurwerkgroep Hardenberg-Gramsbergen. Het bankje is door de leden van de werkgroep geplaatst aan het onverharde gedeelte van de Oldemeijerweg, slechts 200 meter verwijderd van het startpunt van de rode wandelroute. 

Een plek om in alle rust te genieten van hetgeen Staatsbos te bieden heeft en waar de werkgroep geregeld de handen uit de mouwen steekt om het idyllische plekje, een hemelwaterplas omgeven door heide met uitzicht en zicht op loof- en naaldbos, te behouden. 

Het is een plek zijn waar Wiebe Tolman regelmatig zal terugkeren om te mijmeren over al het werk dat hij in en voor de natuur heeft verricht. Een plaquette met opschrift wordt nog op het bankje aangebracht als een blijvende herinnering aan deze natuurman in hart en nieren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sjoeluitslagen Sios'83 Hardenberg 49 minuten geleden
Afbeelding
LEADER gaat vanaf 2 april weer open! Hardenberg 53 minuten geleden
Afbeelding
The Hackensaw Boys (USA) in de Gashouder Hardenberg 54 minuten geleden
Afbeelding
Natuurlijk Heidepark start crowdfunding Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Genieten van de tuinen in Lemelerveld Ommen 1 uur geleden