Afbeelding

Een avond lang muziek, zang en dans (en nog veel meer) in het Gramsberger Bosje

vr 1 juli 2022 Hardenberg

Muziek, zang, dans, verhalen en nog veel meer. Dat is festival Night of the Forest. Het vindt zaterdag 9 juli plaats in het Gramsberger Bosje. Gramsbergen laat deze avond en een deel van de nacht zien dat het op cultureel gebied heel wat heeft te bieden. De Night  is bedoeld voor mensen van 0 tot ver boven de 80, met voor iedereen wel iets leuks in het aanbod

Voorzitter Ronald Belser van Stichting ProGram, organisator van het festival, zegt dat er ontzettend veel voorbereidende uren in zijn gaan zitten. Niet alleen qua organisatie, ook door deelnemers met repetities en oefensessies. “Het evenement vraagt een enorme inspanning. Gelukkig kunnen we terugvallen op een grote groep vrijwilligers, steekt ONS Gramsbergen de helpende hand toe en hebben we in DPL een prima partner op het gebied van licht en geluid”.

Volgens Belser zijn er spontaan mooie samenwerkingen ontstaan. “Ton Hudepol heeft bijna twintig muzikanten en vocalisten om zich heen verzameld, die in wisselende samenstellingen optreden”.   En Jan-Henk Post uit Anerveen treedt nog eens op met muzikale vrienden, waaronder Anja Dalhuizen, bekend van The Voice.

Uitgangspunt is dat de deelnemers uit Gramsbergen of de buurtschappen komen. ,”Maar een koor of band met een of meer leden uit Gramsbergen voldoet ook aan ons uitgangspunt. Als bij wijze van spreken een violist van het Concertgebouworkest uit Gramsbergen komt, kan het hele orkest komen optreden’’, aldus Belser met een knipoog.

De Night of the Forest heeft wel een programma waar je ‘U’ tegen zegt. Met naast de al genoemde samenwerkingen, de popbands Gentlemen en The Roots, fanfare en malletband SDG Ane, Harmonie Crescendo-KNA, popkoor Canta Libre, singer/songwriter Harrie Snijders, Bigband Coevorden, folkduo Na Fir, Zus & Zo, zanger Hans, shantykoor De Sjompiesingers. Maar ook streetdancers en acrogymnasten van Gymvereniging Gramsbergen, De Monkey Town Linedancers en diverse schrijvers en dichters. 

In het bos zijn vijf podia: Het Bostheater, de grote open plek bij de steen en drie andere locaties tussen de bomen en varens. Het programma begint om 18.00 uur met de Guus en Gerlien Discoshow voor de jeugd. Kinderen kunnen zich laten schminken en Jong Gramsbergen is aanwezig met het beschilderen van canvasdoek. Er zijn horecapaviljoens en met enkele foodtrucks is er voor gezorgd dat er wat te eten valt: van wafels, ijs tot hamburgers, Surinaamse broodjes en pulled porc. Het is immers een lange avond in een familieachtig sfeertje. 

Twaalf jaar geleden betekende de eerste Nigot of the Forest, op een zwoele zomeravond, het begin van Stichting ProGram. De destijds door de plaatselijke componist/arrangeur Alfred Willering speciaal gemaakte compositie wordt nu tegen middernacht opnieuw uitgevoerd door muzikanten van Crescendo-KNA en SDG en  mannenstemmen van De Sjompiesingers.

Op  www.gramsbergen.nl/evenementen staat meer over het geheel gratis toegankelijke programma. Bezoekers kunnen auto’s en fietsen parkeren op de Combibaan aan de Kanaaldijk.

!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 16 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49