Afbeelding

‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

vr 1 juli 2022 Hardenberg

 

Ga mee ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

Op initiatief van Landschap Overijssel wordt op dinsdagavond 19 juli  een excursie in de serie ‘OpStap’ gehouden in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma wordt een wandeling gemaakt door dit gevarieerde gebied. Beerze ligt ten zuiden van de Vecht nabij Ommen. Je vindt hier niet alleen de mooie stuifzandvlaktes met kamduinen en jeneverbesstruwelen, maar ook landgoed Beerze en de cultuurgronden. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Het natuurgebied is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids lopen de deelnemers door en langs een aantal van deze landschapstypen en kan er genoten worden van de schitterende planten – en dierenwereld.  Om het natura 2000-gebied te beschermen voor de toekomst is er de afgelopen jaren natuurherstel uitgevoerd. Het stuifzand is weer opengemaakt en het watersysteem op orde gebracht. Het natuurherstel is afgerond en de natuur kan nu weer volop floreren. Zo kunnen de kwetsbare planten en dieren er blijven leven en kan iedereen ervan blijven genieten. De gids zal hier tijdens de wandeling alles over vertellen. Ook is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Goed wandelschoeisel wordt aanbevolen voor deze excursie.

Wie mee wil doen aan de excursie dient zich van tevoren aan te melden via www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en drie euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. Donateur worden kan al vanaf 24 euro per jaar. Kijk voor meer informatie op:  www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateurwww.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur. Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2022

Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 15 minuten geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 1 uur geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 3 uur geleden